Tanzania-Zanzibar

Är det någon som har varit i Tanzania? I så fall mottages alla tips gladeligen! Vi flyger förmodligen till Kilimanjaro: där bestiger vi berget, åker på safari, hälsar på massajerna och eventuellt något ytterligare. Där efter går flyget vidare mot Zanzibar där vi förmodligen kommer att avsluta vår semester för att sedan ta flyget hem till Köpenhamn härifrån.

Skärmavbild 2014-01-22 kl. 22.02.54

3 reaktioner på “Tanzania-Zanzibar”

 • emma skriver:

  Jag har!
  Safarin i Ngorongorokratern var fantastisk!
  I Stone Town på Zanzibar måste ni verkligen om ni har möjlighet ta en drink och se solnedgången på Africa House, magiskt!
  http://www.africahousehotel.com/sunset_bar.html
  Från Stone Town hyrde vi minibuss en dag och åkte till Mangapwani beach, där vi var helt ensamma tillsammans med en ko och några fiskare 🙂 Vet inte hur det ser ut idag, jag var där 2008, men är det som då är det galet vackert. Glöm inte ta med vatten dit, det gjorde vi.
  Jag avslutade min resa på norra Zanzibar i Nungwi, där finns superfin snorkling. Och hamnar ni här så gå till Cholos bar och drick en Passion under a palmtree och dansa i sand för mig 🙂
  Testa också att dricka Savanna dry (inte i glas, den är godare ur flaska),det är min allra bästa alkoholhaltiga dryck. Finns både på fastlandet och ön.
  Puss

  • Thessan skriver:

   Såklart har Emma varit där!Tusen tack för tipsen Dumle! Vilken årstid reste du dit? Vi har läst att regnperioden är i mars-april och är lite rädda för att man kanske inte ser några djur då? Hur reste du dit, i grupp eller egen planering? Är kriminaliteten jätte hög, kände du dig rädd när gick omkring där?
   Jag ska skriva ner vad det är vi ska dricka och så ska du få dig ett vykort på FB! 😉
   Puss

   • emma skriver:

    Jag var där i slutet januari och början februari, med Rosa bussarna. Vad jag minns så var jag inte rädd. Men jag vet att det varnades, i alla fall när vi bodde på campingen i Dar es Salaam. Vi fick inte gå bortom ett ställe på stranden o.s.v. I Arusha hade vi en beväpnad vakt på campingen, så lite kriminelt är det nog allt. Den vakten var nog det jag blev rädd för på resan, haha. Jag visste inte att vi hade vakter och skulle upp och kissa på natten, då var det inte så kul att möta en man med gevär i mörkret. Annars var jag mest orolig att det skulle komma en elefant- eller buffelhjord och springa över våra tält när vi var på safari, vi hade besök av båda dessa giganter på campingen en kväll. Buffeln spärrade av utgången till toaletten, så där inne stod vi nästan en timme. Elefanten drack ur campingens vattencistern 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.