Peking – Kinesiska Muren

Jag säger då det, dagen innan vi skulle på resans absoluta höjdpunkt hade vi kvällen innan lägligt nog slagit våra klackar i taket och kom i princip hem till hotellet ca två timmar innan det var dags att stiga upp för att möta upp vår inhyrda chaufför. Jag mådde utan att överdriva rent förfärligt när jag steg upp och trodde ta mig tusan att jag skulle gå under av antingen yrsel eller vätskebrist!

Nåväl, till vår tröst var ju håret redan ”fixat” (dock något åt det rufsiga hållet, haha!) så det var i princip bara till att hoppa i shortsen och springa raka vägen ner i lobbyn. Att vi sedan kände oss allt annat än fräscha är ju en annan femma, det spelade faktiskt ingen roll för väl på plats stekte solen som om den aldrig hade sett Kina förut så ofräsch hade man ändå blivit!

Så snart vi såg muren gick vi in in någon sorts dimma för allt som tidigare kändes jobbigt var som bortblåst och vi blev helt lyriska. Om jag ska vara ärlig så gick vi inte så långt på muren utan det som gjorde oss ivriga var att vi ville få till de där perfekta bilderna och att kombinera mig och Linda till att göra en fotosession innebär ta mig tusan att man riskerar livet på köpet! Vi hade redan innan bestämt att vi skulle gå på muren med KLACKAR och detta triggades så långt att vi till och med klättrade upp på världens brant (hade vi trampat ett litet steg snett så hade det varit kört kan jag lova), man ser tyvärr inte på bilden hur det stupar bakom ryggen på oss när vi står på ett av vakttornen. Jag önskar att jag hade fått lov till att publicera bilden på när Linda står där för hon hade lite svårare till att lägga på ett ”poker-face”, jag vet inte hur många gånger jag har gapskrattat åt just den bliden för man kan verkligen ”ta på” rädslan bara av att se fotot! OM vi skapade en folksamling runt omkring oss? Svar JA, och tyvärr triggade vi även igång andra till att göra samma sak.

Att stå där uppe och blicka ut över detta underverk kan vara något av det mäktigaste jag har gjort och helt klart den bästa upplevelsen med hela Kina-resan! Vi tänkte först att vi skulle traska upp till muren men sen kände vi att vi faktiskt hellre ville lägga tiden på att vara där uppe och inte på att promenera upp och ner så vi tog linbanan upp och bergbanan ner, det kan jag verkligen rekommendera er till att göra om ni reser dit!

DSC_0625 DSC_0436 DSC_0443 DSC_0655 DSC_0656 DSC_0813 DSC_0752 DSC_0688 DSC_0792 DSC_0799 DSC_0900 DSC_0455 DSC_0677 DSC_0684 DSC_0671 DSC_0704 DSC_0772 DSC_0776 (1) DSC_0722 DSC_0858 (1) DSC_0827 DSC_0825 DSC_0540 DSC_0951

1 reaktion på “Peking – Kinesiska Muren”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.