Högrevsfärsbiffar med honungsyoghurt och sambal oelek

Ännu ett enkelt, snabblagat och väldigt gott recept som CJ knåpade ihop medans jag satt på en stol och såg på. Det är fruktansvärt jobbigt att vara skadad. Skitfinger!

Nåväl, det blev en kort löptur även idag och nu sitter jag åter här igen och väntar på att CJ ska komma hit och laga middag till mig. På så vis är det ju inte fy skam att ha ett handikappat finger, jag blir verkligen ompysslad här hemma. Igår fick jag även en liten överraskningspresent, CJ har visst insett att Hanky Panky är mina favorittrosor och att den skrikande rosa färgen i princip var den enda jag inte redan hade i min samling.

DSC_1380

Recept

 • 2 krm peppar
 • 400 g högrevsfärs
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk sambal oelek (vi använde dock mycket mer än så)
 • 1 ägg
 • salt
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 2 dl matyoghurt (10 %)
 • 1 msk honung
 1. Blanda färsen med spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen och bryn till i ett stekjärn så att det blir stekyta, lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.
 2. Blanda matyoghurt med honung och servera med sallad och bulgur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.