Weight Trainer pass 2

Det var en supertaggad Thess som redan kvart över sju imorse klev innanför träningssalen på Forum. Visst är det märkligt att man bara för att man har en ”bokad tid” bokstavligt talat flyger ur sängen, tröttheten är som bortblåst och så snart ögonen öppnas slås fokuset på och det enda som finns i tankarna är att man ska ta sig till träningen i tid. En proteinshake och en espresso senare sitter man på cykeln och trampar för glatta livet och man är påväg att få den bästa starten på dagen som man någonsin kan få!

Idag fokuserades passet på högintensiv intervallstyrka med hjälp av tabata. Tabata är en träningsform där man blandar högintensiva övningar med korta vilor under en förutbestämd tid, varje träningsrunda innehåller 8 repetitioner som du utför i 20 sek med vila i 10 sek mellan varje repetition.

Det var första gången som jag körde ett fullständigt tabata-pass och jag var bokstavligt talat kräkfärdig emellanåt, exakt den känslan som jag vill uppnå under ett träningspass men har svårt för att nå till utan att jag har någon som pushar mig sådär extra. Min PT Emmelie får mig verkligen att köra slut på mig själv, så fort hon ser att jag faktiskt kan ta mer vikt eller köra fler repetitioner står hon där bredvid mig och bokstavligt talat ger mig order om att öka. Det är just det som får mig att ge det där ”lilla extra”! Jag vet ju vad jag vill uppnå men det är inte alltid som man kan nå sina mål utan att på vägen få lite vägledning, så är det ju nästan med allt här i världen och träning är inget undantag.

Ni finner mer information kring Weight Trainer programmet genom att klicka på länken eller också kan ni besöka deras Facebooksida.

DSC_0153

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *