en föreläsning om kost

Det är minst sagt fullt ös medvetslös så här mitt i kvartalsrapporteringen, eftermiddagen spenderades med CFO’n där vi tillsammans gick igenom analysen av Q3-siffrorna. Jag blev förvånad över att jag faktiskt kunde gå ifrån kontoret i tid så det firade jag med att köra mitt första individuella träningsprogram som min PT Emmelie satt ihop till mig. För att jag ska nå mina mål måste jag ta betydligt tyngre vikter när jag styrketränar och det ska vara så pass tungt att jag verkligen inte klarar av att göra 10 repetitioner under set 1, under set 2 ska jag inte klara mer än 8 repetitioner…osv.

Skärmavbild 2014-10-16 kl. 21.04.43

När klockan slog 18:00 var det dags för Coachträff nr 2 tillsammans med WT-gänget, kvällens föreläsning handlade om kost. Vi vet ju alla att kosten har minst lika stor betydelse som träningen för att vi ska bevara en god hälsa, oftast vet man också hur man borde förändra sina kostvanor till det bättre men trots det är det många gånger inte tillräckligt för att leva som vi lärt.

DSC_0229

När man går Weight Trainer – programmet får man tillgång till en portal där din PT publicerar det material som man under coachträffarna går igenom, du får via portalen även direktkontakt med din PT och kan när som helst skicka iväg ett mejl om du har några frågor som du undrar över. Det är även här som du fyller i din mat- och träningsdagbok, fyller i målen som du har satt upp med din träning och kan således när som helst gå in och uppdatera och stämma av vilka framsteg du gjort längs med vägen. Ett riktigt bra verktyg som bidrar med en hel dos av motivation, man får en bättre kontroll och en medvetenhet om hur mycket du faktiskt stoppar i dig.

DSC_0227Ikväll fick vi även väldigt många bra tips på nyttiga alternativ till kolhydrater, det är oftast kolhydraterna som är boven hos överviktiga vilket jag tror många drabbade faktiskt inte är medvetna om. Kolhydrater behövs självklart till en viss del men man ska ha i åtanke att det är kroppens bränsle som för att det ska försvinna måste förbrännas.

DSC_0233

DSC_0232Jag fick sannerligen en mängd tips på hur jag ytterligare kan förbättra min och CJ’s kost (haha, han har inte direkt något val och se bara vilka underverk som skett. Sedan vi träffades har han ju bokstavligt talat rasat i vikt) och nya recept på köpet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *