Salvatores Trattoria

Vädret visar sig inte på sin bästa sida här hemma i Sölvesborg men vi lyckades åtminstone ta oss igenom min vanliga pw-runda innan regnet började ösa som spön i backen, vilket i och för sig bara bidrog till ytterligare mysfaktor fram mot kvällningen.

Det finns ju inte så stort urval av restauranger här i stan men det är väl värt en tur hit enbart för att besöka Salvatores Trattoria, en familjeägd italiensk restaurang som flertalet år i rad fått rekommendationer i White Guide. Hela matsedeln andas Sardinen och redan innan du kliver innanför restaurangens dörrar känner du en inbjudande doft av italienskt som bokstavligt talat får magen att skrika av hunger. Jag valde precis som alltid det välkryddade kycklingspettet med ugnsbakade grönsaker och potatis. Till efterrätt njöt jag av en panacotta som slank ner farligt fort…

Vi satt kvar länge och njöt av den härliga atmosfären och över att familjen var samlad, tusen tack till Mammi & Jockis som bjöd på denna smakfulla matupplevelsen. Vi gick alla hem väldigt mätta och belåtna!

DSC_0033DSC_0038Jag gillade verkligen deras sätt att servera vinet när man beställde glasvis, man fick en varsin ”lerkruka”…

DSC_0042 DSC_0043 DSC_0045

2 reaktioner på “Salvatores Trattoria”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *