recept-onsdag

Denna röda ”linssoppan” (vi valde att göra den mer som en gryta och serverade med nötfärsbiffarna vi tillagade häromdagen) är precis som alla mina andra recept jag anammat enkel att tillaga, innehåller få ingredienser och smakar förbaskat gott. Man ska dock vara förtjust i lite spicy mat för det var sannerligen sting i den, vi hackade i och för sig i två färska chilifrukter istället för en och dessutom rensade vi dem inte på frön. Helt i min smak!

DSC_0061 DSC_0064

Recept (4 personer)

1st röd chilifrukt

1st gul lök

2st vitlöksklyftor

2msk olivolja

4msk tomatpuré

4dl röda linser

2st grönsaksbuljongtärningar

1l vatten

1tsk spiskummin, malen

1st lagerblad

Yoghurt

2dl turkisk yoghurt

1st vitlöksklyfta, pressad

salt & peppar

1tsk rivet citronskal

1tsk pressad citron

Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök, finhacka och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.

Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft. Servera soppan med citronyoghurten.

Skärmavbild 2014-10-29 kl. 21.44.58

Som ni ser är det en väldigt kalorisnål måltid, nu är i och för sig biffarna exkluderade i denna beräkning:

DSC_0067För att stilla sötsuget här ikväll gjorde jag en enkel ”chokladmousse” på proteinpulver blandat med mjölk och toppade med kokosflingor, hur gott som helst! Lite komiskt för jag berättade inte innehållet för CJ som gillade den skarpt och jag tror bestämt att jag ska låta bli att berätta för honom för jag har lite på känn att han plötsligt kommer att gilla den lite mindre om han får reda på hur ”nyttig” den faktiskt var.

1 reaktion på “recept-onsdag”

  • Emelie skriver:

    Ja äntligen, ska bli så roligt 🙂 Vi kör på Sats City och Mobilia, har även kort på Västra Hamnen. Beror lite på vad som är närmast och vad vi tränar eftersom alla är bra på olika sätt med olika vikter/maskiner osv.. Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *