Levice och godisfabriken

Jag borde egentligen sova med tanke på att det är en lång dag även imorgon men jag beslutade mig hur som helst för att ta mig tio minuter till att skriva några rader här i bloggen, jag har ju trots allt bestämt med mig själv att den ska uppdateras åtminstone en gång per dag.

Vi kom just tillbaks ifrån en väldans trevlig middag här i Levice tillsammans med hela finance-ligan, vi befinner oss i en liten stad (håla på landet) som inte har något vidare utbud på varken hotell eller restauranger så jag blev positivt överraskad över både inredningen och maten på restaurangen. Det var dock lite komiskt att de hoppade över att servera oss rödvin till huvudrätten till fördel för en ”vinprovning” som de skulle hålla efter middagen (??!!), än mer förvånad blev jag när de mitt i vinprovningen ställer fram stora bringare med vatten som vi ska använda för att ”tvätta glasen” mellan de olika vinsorterna. Som vi föll ut i gapskratt innan vi fick bukt på hela tvättningsprocessen…

Nu är jag så oerhört mätt och känner mig allt annat än i form (jag tog faktiskt med mig träningskläder men att stiga upp klockan halv sex på morgonen för att besöka gymmet här är lite over-kill för min del), tja ni kan ju själva se på bilderna hur våra möten ser ut! Vi har nämligen som en tyst överrenskommelse att vi alla ska plocka med oss godis ifrån våra lokala godismärken som vi sedan placerar mitt på konferensbordet och en av mina personliga favoriter är nämligen ett choklad (Tupla) som tillverkas och säljs i Finland, självklart råkade jag få med mig ett sådant i handväskan så nu sitter jag här och fyller ut magsäcken ytterligare.

collage

Vi fick såklart även en rundvandring i fabriken och det är så himla roligt att kunna gå ner och faktiskt känna på produkterna som vi tillverkar, det är så imponerande att se när robotarna spottar ut våra produkter i en färdig kompott, att se medarbetarnas handpåläggning för att få till den där perfekta konsistensen och även få en förståelse i hur tillverkningen går till. Inte tusan hade jag kunnat gissa att det tar hela fyra dagar att tillverka ”skolkritorna”, ni vet de där godisbitarna som man bytte ut mot riktiga skolkritor för att lura fröken i mellanstadiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *