check på tandblekning

Alltså ni anar inte vilket bry jag har haft med mina tänder den senaste veckan, jag fick för mig att jag skulle börja använda munskölj eftersom jag dricker en del kaffe och som ni vet känner man sig inte alls sådär fräsch i munnen efter att ha klippt en sådär tre-fyra koppar dagligen framför jobbdatorn. Självklart ville jag ju ha en munskölj som tar död på varenda liten bakterie och ringde och frågade en minst sagt KLUMPIG läkare om råd som i sin tur bedyrade att det enda munsköljet som faktiskt hjälper är Corsodyl vilket han rekommenderade mig att köpa på Apoteket. Jag rusade dit och införskaffade mig flaskan och började sedan gurgla vätskan frekvent för att bara efter en vecka observera att mina tänder plötsligt börjat se lite mörkare ut närmast tandköttet och även mellan tänderna, ganska snabbt misstänkte jag att det måste vara munsköjet som orsakat missfärgningen och bokstavligt talat rusade in på toaletten för att läsa bipacksedeln och givetvis fanns det en hel bibel av biverkningar med detta förbaskade munsköjet och en av dem var således missfärgningar på tänderna!! Jag började stortjuta och insåg att jag självförvållat orsakat att mina tänder inte längre såg sådär vita och skinande rena ut….

Det var alltså i början på denna veckan som detta uppdagades så ni kan ju föreställa er paniken inom mig med tanke på att vi redan imorgon sitter på ett flyg med destination Costa Rica och hur kul hade det varit att resa dit och känna att man inte riktigt vill le för att man plötsligt fått mörka missfärgningar på tänderna?

IMG_0567

Jag är så oerhört tacksam gentemot Akademiklinken och framförallt Kent Möller som genast trollade fram en tid till mig trots min korta varsel. Jag blekte tänderna med Brilliant Smile som till skillnad mot de flesta andra tandblekningsmetoder inte skadar emaljen, alla Brilliant Smiles produkter är EU-godkända och pH-neutrala. Jag har tidigare provat att bleka tänderna med en sådan där skena som man gör hos tandläkaren men det föll mig inte alls i smaken och bara det att du själv ska göra det hemma känns för mig inte alls lika säkert som att låta någon som är utbildad och expert inom området göra det åt dig.

IMG_0562

Kent började med att fråga vilket resultat jag önskade och tog fram en ”färgkarta” där vi även identifierade vilken färg jag i dagsläget hade så att man i efterhand faktiskt kunde jämföra och se resultatet på blekningen. Därefter gick vi grundligt igenom hela processen och jag fick på ett pedagogiskt vis med både bilder och förklaringar en guidad tur i de olika stegen som vi under den kommande timmen skulle genomgå. Vi började med att putsa och rensa tänderna på eventuell tandsten för att sedan spola tänderna med sprit och sedan sätta munskenan på plats och slutligen påbörja blekningen. Jag blekte mina tänder med plasmaljusmetoden, där man använder sig utav plasmaljus för att aktivera blekningsgelen och som dessutom är helt fritt ifrån skadliga våglängder. Hela processen var hur smidig som helt och inte över huvudtaget obehaglig.

IMG_0556

För att förebygga ytterligare la vi även på en emaljåterförsegling som skyddar mina tänder för kommande missfärgningar, eventuell karies och tandsten. Jag blev helt lyrisk när vi började prata om den här behandlingen och självklart är det värt varenda krona om man kan skydda sina tänder på det här viset.

IMG_0560

Jag försökte att ta bilder på mina olika nyanser men det var lite svårt att förmedla de rätta nyanserna men jag har höjt upp de två proverna som till höger (D2) visar färgen på mina tänder innan blekningen och resultatet efter blekningen på tanden precis till vänster om.

IMG_0553

Resultatet blev verkligen brilliant och nu kanske ni förstår varför jag i mitt tidigare inlägg log med hela ansiktet, självklart kommer det upp ytterligare bilder så att ni kan få se hur vita mina tänder blivit men nu måste jag fokusera på packningen här hemma. Klockan har redan hunnit bli 22:00 och jag har inte ens börjat min packning….

IMG_0564

 

2 reaktioner på “check på tandblekning”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *