djungeltur i Corcovado National Park

Det känns helt overkligt, ingen av oss kan riktigt förstå att vi häromdagen traskade rundor i en djungel! Att insupa atmosfären i en regnskog där apor, krokodiler och ormar är dina närmsta grannar och där du hör ljud som du aldrig tidigare har hört. Apor som skriker i timmar för att märka ut sitt terrotorium (självklart hanarna som ska ha egenrätt på alla honor och med hot försöka att hålla konkurrenterna på avstånd) och som hörs på kilometers håll, jag kan ju lova att vi hoppade till både en och två gånger då det prasslade till omkring oss.

För att komma till Nationalparken tog vi båten i ca 1,5 timme och bara det var en upplevelse i sig.

IMG_1549 IMG_1388Ovetandes om att det bara några meter ifrån låg en krokodil och lurade vid strandkanten…IMG_1410Ett gäng asätare på nära håll, tydligen fäller de ut vingarna när de behöver svalka sig.IMG_1402 IMG_1441 IMG_2455 IMG_1462 IMG_1479 IMG_1477 IMG_1465

IMG_1486Vi trodde att vi kom välutrustade rent kamera- och objektivmässigt men ack så fel vi hade. För att fånga djurlivet uppe i träden på bild krävs det en helt annan kaliber på utrustningen. Vi lyckades dock få till några bra bilder.

IMG_1559 IMG_1560 IMG_1640Fantastiskt imponerande och tät vegetation, vissa ”träd/palmer” fick man akta sig för mer än andra…IMG_1651 IMG_1642 IMG_1540Precis som jag trodde kunde jag inte låta bli att utmana ödet och springa efter ormen för att lyckas fånga den på bild. Om ni tittar väldigt noga så ser ni den välkamoflerade reptilen.IMG_1644

IMG_1496Efter halva dagen avnjöt vi en spartansk lunch tillsammans med ett tusentals eremitkräftor som sprang runt på stranden, den svalkande läskedrycken satt som en smäck i den tropiska värmen.

IMG_1575IMG_1612”Mr Dressman” på tur i Djungeln!

IMG_1614 IMG_1550 IMG_1504 IMG_1512 IMG_1569Årets bild, haha! Vem vill ha en eremitkräfta på foto när man kan fotografera en farlig orm liksom?IMG_1529 IMG_1618Vår guide.IMG_1652 IMG_1471

Trötta och nöjda turister, vill man på äventyr ja då måste man ställa klockan på 05:00 och det känns efter en intensiv dag vill jag lova.IMG_1665

IMG_1666

3 reaktioner på “djungeltur i Corcovado National Park”

 • Anna skriver:

  Ormar, men du är helt tokig hahha . Det ser ut att vara väldigt vackert, ha det så kul och njut. Puss

 • Malin skriver:

  Hej Tess! Måste bara säga att ni ser så himla fina ut ihop och äktenskapslika ;). Vilken spännande resa! Så kul att få ”följa med” via bloggen. Själv bär det av till Rhodos! med kidsen på bamsehotell nästa år haha. Lite annan typ av resa haha. Ha det bäst och ladda minnen och ”feel good”. Kramar

  • Thessan skriver:

   Åhhh tack Malin, det värmer att höra!! Alltså här är helt amazing…kanske inte så barnvänligt dock!! 😛 Bamsehotell på Rhodos låter ju åtminstone avkopplande för föräldrarna…. Nu väntar solen, man får passa på de få timmar som den tittar fram här! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *