randoms

Eftersom vi reser runt här i Costa Rica blir det oftast väldigt tidiga morgnar så att vi inte slösar för mycket tid av dagen på att just ta oss från ett ställe till ett annat. Igår steg vi upp tidigt för att ta båten ifrån Drake Bay med destination Uvita, det är rätt sjukt att här i Costa Rica är båtturerna likt vår kollektivtrafik hemma i Sverige. En utsatt tid är dock inget som hålls utan man får snällt stå och vänta tills dess att chauffören känner att han vill lämna…

IMG_1726 IMG_1728 IMG_1765 IMG_1764 IMG_1745

När det väl var dags, ja då var det bara till att kasta upp väskorna på huvudet och hoppas på att inte tappa dem i vattnet. När båten möts av vågorna blir det sannerligen en utmaning att hålla balansen men vi lyckades väl…

IMG_2524

Dessvärre tänker man inte så mycket på säkerheten här och när båten i princip var så baktung att den knappt kunde ta oss framåt, ja då valde man att köra ut på havet och flytta över några personer till en annan båt. En och en halv timme tog båtturen, följt av ca två timmars bussfärd innan vi slutligen var framme i Uvita. Väl framme vid hållplatsen hade vi lite svårt att få tag på en taxi så vi körde en fuling, jag gick fram till ett par infödingar och frågade om de inte kunde köra oss till hotellet som låg tio minuter därifrån och turligt nog hade de ingenting emot att hjälpa oss något vilsna turister…

IMG_2567

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *