Husmanskost när den är som bäst!

IMG_4446

Igår fick vi årets sista matkasse och snacka om vältajmad leverans för när jag kom hem ifrån kontoret var jag fullkomligt slutkörd, den påtänkta löpturen ställdes in fortare än kvickt och jag gick istället raka vägen in i sovrummet och tog mig en powernap för att tjugo minuter senare bli väckt av Mat&Ro’s leveransombud. Jag fick på de tjugo minuterna tillräckligt med energi för att orka koka ihop veckans första maträtt och efter det slog jag mig ner framför datorn där jag blev sittandes resten av kvällen, det känns så otroligt lyxigt att slippa tänka på veckans alla middagar och bokstavligt talat blir ”serverad” vad som ätas skall. På menyn den här veckan är där många smaskigheter och de gräddkokta köttbullarna som jag tillagade igår motsvarar helt klart vår svenska husmanskost när den är som bäst!

IMG_4450

Recept:

1/2 gul lök

ca 600g färs

1 ägg

1 tsk kryddpeppar

1 1/2 blomkål

3 dl grädde

1 dl vatten

2 msk kalvfond

ca 25g smör

salt&peppar

Skala och riv löken. Blanda färs med ägg och lök. Krydda med kryddpeppar, salt och svartpeppar. Låt smeten stå några minuter och forma sedan köttbullar. Stek runt om i smör ca 5-7 min. Dela blomkålen i mindre buketter och koka mjuk i saltat vatten. Häll grädde, vatten och kalvfond över köttbullarna. Låt koka ihop ca 5 minuter. Häll av blomkålen, tillsätt smör (jag skippade smöret) och rör runt. Krydda med salt och svartpeppar. Servera blomkålen med köttbullarna.

1 reaktion på “Husmanskost när den är som bäst!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *