Saffrans-kladdkaka

Det låter kanske inte så frestande men tro mig, det blev så himla gott! Det var en kollega till mig som skickade ut receptet till min avdelning alldeles lagom tills när vi skulle hålla middagsbjudning och vad passar väl bättre än att servera en julig kaka till efterrätt under självaste Lilljulafton? Så himla enkel att tillaga och så kul med något annorlunda som dessutom smakar ljuvligt, vi åt upp resterna under annandagen och då vart den nästan snäppet godare efter att ha stått och segat till sig i kylen i ett par dagar.

IMG_4557

Recept:

100 g smör

1/2 gram saffran

100 g vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. Servera gärna med hallon eller rårörda lingon, vi serverade med hallon och vispgrädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *