Hur står det till med plus- och minuskontot?

IMG_0472

När vi var på kostföreläsning förra veckan uttryckte sig föreläsaren otroligt pedagogiskt kring det här med hur man kan tänka om man vill gå upp eller ner i vikt, man behöver egentligen bara tänka i termerna ”plus- och minus” och när jag reflekterar över hur jag själv gör så är det precis sådär jag tänker! Jag menar, vill du gå ner i vikt så måste du hamna minus på kontot (kaloriintaget), antingen får du strama åt ditt matintag eller också måste du tjäna in lite poäng genom att röra på dig.

Här hemma har vi hittat en balans som fungerar för oss och även om vi anammar LCHF-tänket så utesluter vi inte kolhydraterna helt och hållet, det finns som sagt bra och dåliga kolhydrater och i vardagen försöker vi hålla oss till den bättre varianten eftersom vi med största sannolikhet slarvar till det under helgen. Under föreläsningen fick vi även lära oss att kroppen räknar kalori-intaget veckovis så om man äter den där ”flottiga” potatisgratängen med bearnaisesås och tillhörande glas vin samt efterrätt under fredagen kan man ju kompensera detta genom att äta lite nyttigare i veckan. Personligen mår jag mycket bättre av att äta bra mat och efter hand som jag började byta ut vissa råvaror i vardagsmaten har det till och med blivit så att jag rent av föredrar den nyttigare varianten och tycker att den är godare.

Till er som behöver inspiration till lite nyttigare variant av vardagsmat kan ni alltid kika in under min ”mat-kategori” som ni finner överst i menyn, där delar jag med mig av mina favoriter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *