Semmelkladdkaka

Jag tror bestämt att vi har funnit vår favoritkaka, är ni precis som jag den som suktar efter fyllningen då ni köper semlor? I så fall är detta helt rätt kaka för dig, både jag och CJ föll pladask och under tiden som jag skriver inlägget riktigt vattnas det i munnen på mig! Jag funderar helt ärligt på att ställa mig och baka en ikväll! Man ska nämligen, för bästa resultat, tillaga denna kakan dagen innan den är tänkt att ätas eftersom den blir så mycket godare dagen efter (grädden gör man dock precis innan man serverar)! Den är dessutom busenkel att kasta ihop!

Precis som jag lovade tänkte jag dela med mig av receptet till er, dessvärre blev bilderna inte ens i närheten så vackra som den jag lånade från Diadonnas matblogg (det var även hennes recept jag fick tips om) vilket jag tror beror på att vi använde laktosfri grädde som helt enkelt inte blev lika fast som vanlig grädde men visst är det insidan som räknas? Till er glutenintoleranta där ute kan jag med glädje berätta att kakan dessutom är glutenfri!!

Recept (8-10 bitar):

Steg 1:
2 dl mandelmjöl
3 msk socker
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret (till steg 2) och låt svalna.
3. Pensla en form, 20 cm, med smält smör (vi använde en vanlig kladdkaka-form med avtagbara kanter). Strö lite mandelmjöl i botten (istället för skorpmjöl).
4. Vispa ihop mandelmjöl, socker och en äggvita till en mandelmassa.

Steg 2:
100 gram smält smör
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl socker
2 ägg+ 1 äggula
2 tsk stött kardemumma

5. Stöt kardemummafrön.
6. Tillsätt resten av ingredienserna i mandelmassan. Vispa ihop allt ordentligt.
7. Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. (Min var inne i 18 min)
8. Låt kakan svalna helt. (Godast att servera kall).

Dekoration:
3 1/2 dl vispgrädde
florsocker
extra stött kardemumma
9. Vispa grädden. Spritsa med en stor stjärntyll.
10. Pudra med florsocker och strö extra kardemumma över grädden. Servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *