Valpolicella

Det är något alldeles, alldeles speciellt med Italien och dess helt fantastiska vyer! Jag kan gå omkring i timmar och bara titta på de gamla byggnaderna som ramar in det vackra landskapet! Vi gjorde helt klart en fullträff när vi bokade vårt första boende intill byn Castelrotto (frazione di San Pietro in Cariano), det var precis det här vi var ute efter! Några lugna dagar med sovmorgon, långa frukostar, promenader, avkoppling vid poolen, goda middagar och såklart även en hel del goda viner som hör Italien till!

I den här genuina byggnaden huserade byns enda restaurang som helt klart levererade med sin fantastiska utsikt, dessvärre var vi inte med om någon kulinarisk matupplevelse varken här eller kring Garda och ändå försökte vi noggrant välja ut restaurangerna vi besökte. Det känns på något vis som att man turistanpassat maten och det äkta italienska får man verkligen leta efter vilket jag tycker är oerhört synd!

Vi fick tips om att åka upp till en av byarna belägna uppe på ett berg (nu minns jag inte vad den hette) och oj vilken fantastisk liten by, det känns verkligen som att man forslades tusen år bakåt i tiden och man kunde riktigt föreställa sig hur det en gång sett ut! Här fanns tex en kyrka med anor från romartiden och hur coolt är inte det?

Nästa inlägg från Italien blir om Gardasjön, det var lite svårt att hålla sig up to date med bloggen under tiden som vi var där så inläggen får helt enkelt komma efter hand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *