Casa L’Andrunel

Nu var det dags för ett nytt Italien-inlägg och jag tänkte börja med vårt boende i Limone Sul Garda, vi valde den här byn efter att ha läst diverse recensioner på nätet och så här i efterhand är vi så himla glada att vi inte beslutade oss för att bo i någon av de mest kända byarna som Garda eller Sirmione som många brukar nämna då det snackas om ställen att besöka kring Gardasjön. Vi körde nämligen runt hela ön och stannade även till i dessa byarna men tro mig, vi blev inte långvariga! I den sistnämnda byn letade vi efter parkering i över EN TIMME, där var så otroligt mycket folk och man fick nästan känslan av att befinna sig på Disneyland! Fullkomligt ocharmigt och mängden av turister tog helt och hållet bort det pittoreska för att inte nämna om matställena, precis varenda restaurang hade bilder på rätterna och det om något tycker jag är ett stort varningstecken!!

Limone Sul Garda ligger i nordvästra delen av Gardasjön och redan när vi kom körandes med bilen och ganska snart insåg att det var ett misstag att följa vår gps som nästintill fick oss att fastna mellan gathusen som stod så trångt att vi till och med fick trycka in backspeglarna för att inte skrapa i med bilen insåg vi att vi hade hamnat helt rätt. Det var precis sådana här små mysiga kullerstensgator som vi hade sett framför oss när vi bokade resan, nu var det såklart en hel del turister även här men inte ens i närheten av hur det var i Garda och Sirmione så om ni ska resa till Gardasjön är det helt klart Limone Sul Garda ni ska besöka om ni precis som oss gillar det mer genuina och mysiga framför det överturistiga och charterliknande!!!

Förstår ni att CJ fick parera ut bilen på denna smala gatan efter att vi insett att vi råkat köra in i en ”no drive zone” samtidigt som italienarna bokstavligt talat stod och skakade på huvudet när de fick syn på oss dumma turister. Haha! Jag var helt säker på att vi skulle få en omgång med försäkringsbolaget men all eloge till min make som är en fena på att köra bil och tog sig ur med bravur!

Vi lyckades dessutom pricka helt rätt vad gäller hotell, vi hade nämligen lite dålig koll på vad det var vi egentligen hade bokat men när vi till och med fick ducka genom en liten tunnel för att komma fram till ingången av hotellet var vi helt nöjda. Ett mer genuint beläget hotell är svårt att hitta, vi bodde mitt inne i gamla stan och rummen var dessutom helt nyrenoverade vilket är ganska ovanligt för att vara Italien där standarden brukar vara betydligt lägre än hemma i Sverige. Jag vet dock inte vad maken tänkte då han bokade det här rummet med fri insyn till toaletten, han själv vill påstå att han inte hade den blekaste aning om hur toaletten såg ut men vi fick oss i vart fall ett gott skratt när vi såg att den mer var som ett akvarium snarare än en toalett.

Utsikten från vårt rum var ljuvlig och vi hade faktiskt sjöutsikt, om än en liten sådan…

På den är mysiga balkongen (på bilden nedan, klädd med gröna växter) serverades frukosten och vi blev så himla bortskämda, hotellet hade bara några få rum så man fick en fantastisk service. Kvinnan som serverade frukosten var så söt och även om hon inte kunde ett endaste ord engelska gjorde hon allt som stod i hennes makt för att förstå vad vi ville ha att äta. Ett hotell vi helt klart kan rekommendera om ni besöker Limone Sul Garda, läs mer på TripAdvisor HÄR (klick).

1 reaktion på “Casa L’Andrunel”

  • Casa L'Andrunèl skriver:

    La ringraziamo di cuore per il suo articolo.
    Siamo felici che la nostra struttura sia stata di suo gradimento. Ogni giorno facciamo del nostro meglio per soddisfare i nostri clienti.
    Ci auguriamo di rivederla presto.

    Casa L’Andrunèl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *