Limone Sul Garda

Ett sista inlägg om Italien och den här gången vill jag lyfta Limone Sul Garda, byn som vi bestämde oss för att bo i när vi körde Gardasjön runt! Som jag nämnt tidigare gjorde vi en fullträff som beslutade oss för att bo i denna charmiga lilla byn som ligger belägen i nordvästra delen av Gardasjön, hela staden bestod av mysiga små kullerstensgator och vart man än gick blev man så fascinerad av de vackra husen.

Visst fanns det turister även i Limone men det var inte ens i närheten av hur invaderat de övriga byarna var och då ska de poängteras att de andra byarna var inte alls så genuina och mysiga som Limone Sul Garda. Här fanns dessutom flertalet mysiga små restauranger som inte marknadsförde sig genom att trycka upp en bild på en färdig maträtt i menyn, jag är nämligen lite allergisk mot det och tycker att det är ett tydligt tecken på att det är alldeles för turistanpassat! När jag reser vill jag gärna uppleva kulturen och det genuina i landet och jag tror att det här var så nära man kan komma åtminstone om man ska besöka Gardasjön…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *