Out Of Office

Det här inlägget är skrivet och publicerat i samarbete med min lady in style Anna-Karin
Semestern är här för både mig och Anna-Karin och med det sagt vill vi passa på att publicera vårt fjärde gemensamma inlägg. Vi vill med anledning av pågående och stundande semestertider ta tillfälle i akt att dela med oss av lite tips på hur man enkelt behåller stilen även under de lata sommardagarna. Då Anna-Karin kommer att spendera en sommar i Sverige medan jag har en resa till värmen inplanerad kommer våra tips att passa såväl här hemma i Sverige som vid Rivieran eller medelhavet. I Sverige kan ju vädret många gånger kräva mer påklädda looks medan de något soligare breddgraderna istället skapar lite större svårigheter att klä sig med stil i tryckande hetta. 
 
Genom att utgå ifrån den redan befintliga garderoben och att plocka olika delar från set som annars bärs tillsammans och mixa och matcha dem med lättare plagg skapar man helt plötsligt en uppsjö av nya outfits. På bilderna har vi satt ihop två nya looks av den silkiga pyjamaskostymen med blomsterprint från Zara som vi båda föll pladask för.
 
Anna-Karin valde att bära kimonojackan tillsammans med ett par luftiga och svala joggers samt ett linne i siden från spanska Massimo Dutti. Till det dressade hon upp sig genom att addera sandaler med festlig detalj från svenska Flattered och solglasögon med attityd från italienska Prada. Bara att ta av jackan under en het dag i staden och att hänga över axlarna igen vid middag på en uteservering. Dressad men ändå avslappnad.
Jag valde att bära pyjamasbyxan med en enklare spetstopp från Lindex och dressade upp looken genom att addera pumps i matchande färg, en perfekt look för härliga sommarmiddagar på stan. En look som, bara genom att byta ut klackarna mot ett par snygga flats funkar minst lika bra en lugn sommardag vid stugan. Brillor är en självklar accessoar under sommarmånaderna som enkelt kan variera din outfit, till denna look valde jag att bära en något rundare variant signerade Persol.   
 
Fem tips för en stilsäker sommar, såväl i Sverige som på sydligare breddgrader:
 
1.     Byt ut kostymbyxan mot ett par snygga shorts, svala joggers eller tunna vida byxor. Dessa alternativ ger alla ett somrigare intryck och hjälper dig att hålla dig sval vid högre temperaturer oavsett resmål. 
 
2.     Bär skjortan utanpå dina byxor eller shorts med uppkavlade ärmar och släng eventuellt en cardigan över axlarna vid kyliga sommarkvällar.
 
3.     Byt ut klackarna, loafers och ballerina mot somriga sandaler och lätta slingbacks. Sandaler och slingbacks är båda öppnare modeller av skor vilket innebär att du slipper ha fötterna inlåsta 
 
4.     Investera i en riktigt bra sommarklänning. Den ideala sommarklänningen skall med fördel vara lagom vid i 
modellen, sluta en bit nedanför knät samt gå att matcha med såväl tygskor och sneakers som vassa klackar. Anna-Karin 
köpte en perfekt variant från danska Ganni vilken kommer kunna användas lika mycket i höst, då stylade ovanpå ett par jeans och med ett par boots.
 
5.     Byt handväskan i läder mot en korgväska. Ett enkelt tips för att genast ge en mer somrig touch är att byta din vanliga handväska mot en variant i korg. Just nu är modellen inne och märken som Chéne och Little Liffner gör hypade varianter men denna modell av väska går även att fynda till billigare peng på en marknad eller i billigare butiker såsom Zara.
 
Läs mer om sommarklänningar i Anna-Karin’s inlägg nedan:
Läs mitt inlägg om tunna sommarplagg nedan: 
Läs våra tidigare inlägg nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *