Vi reser till Sicilien…

Nu har vi äntligen bokat vår resa och på onsdag bär det av tio dagar till Sicilien, det fick helt enkelt bli Italien tredje gången gillt för i år! Vi har velat fram och tillbaks och haft allt från Seychellerna, till Santorini och Mykonos i sikte men efter mycket övervägande och med tanke på att vi även letar nytt boende kändes det mer rimligt med Sicilien. Vi har dock endast hunnit med att boka flyget så det återstår en del research kring vart vi ska bo under vår vistelse, har ni några tips mottages de tacksamt! Vi tänkte hyra bil och köra runt på ön och är av den anledningen flexibla kring vart vi ska bo…

4 reaktioner på “Vi reser till Sicilien…”

 • Anna skriver:

  Underbara Sicilien! Älskar Italien och kom nyss hem från 3 veckor i Toscana, helt fantastiskt det med, men det är något alldeles särskilt med Sicilien…helt otrolig natur, vatten och geniunt. Vi var där i 3 veckor också och hade bil, det är det bästa sättet.
  Tips, bo på lantgårdar, eller agriturismo som det heter där. Vi bodde bla på Masseria Susafa, helt fantastiskt!

  https://www.booking.com/searchresults.sv.html?aid=311094;label=masseria-susafa-40Z3TynurZrMIGLPgxXxWwS161691829646%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342138710%3Akwd-16094034600%3Alp9062457%3Ali%3Adec%3Adm;sid=ed0a332b25f1507187b5a384f47cb9d7;city=-131746;expand_sb=1;highlighted_hotels=297661;hlrd=no_dates;keep_landing=1;redirected=1;source=hotel&gclid=CjwKCAjw-qbLBRB7EiwAftBCIwHnAb5iIxi8Ap_OiT8KsHMEnr7Hu0iQZRrsC719121qngZo5fD62hoC2ysQAvD_BwE&

  Några sevärdheter är bland annat Scala dei Turchi, de enorma kritvita klipporna.

  Vulkanen Etna är visserligen en riktig turistattraktion, men väl värt ett besök. Vi tog den första linbanan upp, när ni väl kommer upp tar i princip alla en buss vidare upp, men vi hade träningsskor på och valde att gå upp resterande bit, kommer inte ihåg hur lång tid det tog men det är en hike upp, en timme eller lite mer om jag minns rätt. Men så värt att se det från det perpektivet.

  Bad, finns såklart större stränder men hitta de små vikarna, som ofta kräver lite bergsklättring (nejdå), det är så värt det, vi besökte bland annat Riserva Naturale Orientata dello Zingaro, otroligt fin liten strand. Även Tonnara e faraglioni, i samma område, där badar man vid en kaj vid en gammal fästning.

  Sicilien är ganska stort, vägarna (till lantgårdarna iallafall) är ofta under all kritik, och folk kör som galningar (trafiken i rom/florens/toscana var en dröm jämförelsevis), så ibland tar det tid att ta sig till nya boenden. Så att se hela ön under en vistelse är väl inte helt realistiskt. Det är på sina platser slitet men naturen, vattnet och människorna är underbara. Många besöker Taormina, det är pittoreskt och vackert, men helt invanderat av turister, vi besökte det för en drink men det var inget för oss som har lite svårt för exploaterade platser..

  Hoppas ni får en superfin semester!

  • Thessan skriver:

   Tusen, tusen tack för alla tipsen! Jag har spanat in hotellet du rekommenderar och det verkar ju helt magiskt, fanns några nätter lediga av de som vi är på resande fot under så möjligen checkar vi in på det hotellet! 🙂

   Vi tänkte ju också hyra bil och har förstått att vi inte kommer hinna köra runt hela ön och tänker fokusera på norra sidan (eller borde vi tänka om?), vi flyger nämligen till Catania.

   Nu ska vi försöka boka boende! 🙂

 • Michaela skriver:

  Jag var i Taormina för tre år sedan som var jättevackert och mysigt. Instämmer med Anna att det var väldigt mycket turister men skulle ändå rekommendera att stanna där en eller två nätter. Vi bodde på hotell Villa Belvedere som var ett jättefint och genuint hotell med vackraste utsikten (se till att boka rum med havsutsikt) och med apelsin- och citronträd runt poolområdet. Ett riktigt romantiskt hotell med god mat dessutom!

  • Thessan skriver:

   Hej Michaela, tack snälla för din kommentar.
   Vi har precis bokat tre nätter i Taormina, tittade även på det hotellet som du bodde på men det blev slutligen ett annat. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *