A taste of Sicily…

Alltså Italien, finns det något vackrare land? Varje by, varje liten byggnad har så mycket historia i sig och man skulle så gärna vilja veta storyn bakom varje förfallet hus! Det finns nog inget land där det ”slitna” är så karakteristiskt och vackert som här, det är en del av kulturen och det man vill uppleva när man besöker Italien och även något man ska ha i åtanke innan bokar en resa hit, så att man lägger förväntningarna där efter. I de mindre byarna finns det tex inte alls något brett utbud av restauranger vilket stundtals kan vara ganska frustrerande men samtidigt så otroligt genuint och charmigt…

Vi har nu lämnat Realmonte och efter en extremt utmanande men samtidigt otroligt spännande bilfärd från södra till norra Sicilien befinner vi oss nu i Cefalu (vägarna här kan vara de värsta vi någonsin sett, det ska man ha klart för sig innan man hyr bil här och likaså är var och varannan väg tillfälligt avstängd vilket gör att det blir än mer problematiskt att ta sig ifrån en punkt till en annan). Sportbilen som vi kör omkring i är inte den mest optimala hyrbilen för denna roadtripen om man säger så!! Cefalu var en destination som vi länge velade om det var värt ett besök och så här i efterhand kan jag intyga att det är det, även om staden egentligen är något för turistig för vår del så är den gamla stan fullkomligt bedårande samtidigt som vi äntligen har haft turen att äta på en riktigt god restaurang! Vi stannar bara en natt och jag skulle väl rekommendera att man åtminstone blir kvar två nätter…

Ovan ser ni en typisk gata i Cefalu, otroligt charmiga gator med små pittoreska balkonger…

Paraplystränder som ovan är jag extremt allergisk mot och skulle inte få för mig att vilja ligga där en dag och trängas, då gillar jag mer avskilda små stränder eller som vi under den här resan har fokuserat mest på….genuina lantgårdar där man kan ligga vid poolen och koppla av på säkert avstånd från ”massturismen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.