Gravid vecka 23 – en besvikelse!!

Nu har jag sannerligen fått lära mig att man inte ska skriva ut när man ”mår bra”, senare under kvällen efter att jag hade postade mitt ”Gravid vecka 22 – inlägg” åkte jag nämligen på ännu en mindre blödning! Behöver jag ens nämna hur trött jag är på dessa blödningar? Skillnaden med denna blödningen var dock att jag inte alls hade ont i magen som jag tidigare har haft så jag avvaktade med att ringa till Barnmorska Direkt tills dagen därpå för att höra om de tyckte att jag åter igen borde åka in till akuten för att säkerställa att allt såg OK ut men barnmorskan tyckte inte att det var nödvändigt eftersom det ändå är ganska vanligt att man har småblödningar under graviditeten och mina blödningar har ju varit väldigt små. Jag känner dessutom av Ludwigs rörelser dagligen numer vilket såklart lugnar mig.

Jag passade även på att fråga barnmorskan om jag löpte någon större risk med dessa blödningar med tanke på att jag veckan innan hade fått besked om att jag är RhD negativ medan Ludwig är RhD positiv och fick till min stora förvåning som svar att vi inte alls har olika RhD!! Jag bad henne dubbelkolla informationen i journalen med tanke på att min utnämnda barnmorska hade gett mig beskedet för bara någon vecka sedan men tydligen stod det klart och tydligt i journalen att vi har samma RhD och att jag således inte är i behov av något Profylax i vecka 28. Kan ni förstå min förvirring? Senare under dagen fick jag tag på min utnämnda barnmorska och ifrågasatte beskedet jag hade fått veckan innan varpå hon kontrar med ”har vi två ens träffats?”, vilket hon efter att jag angav vilken dag och tid vi sågs fick medge att vi faktiskt hade setts. Hon bad såklart om ursäkt för det felaktiga beskedet och kunde inte svara på hur det var möjligt att hon hade sagt något annat än det som stod i journalen. Nu är jag istället rädd att det är informationen i journalen som är felaktigt och att de således missar att ge mig denna viktiga sprutan!

Inte nog med den felaktiga RhD-informationen så fick jag dessutom ett samtal i början på veckan om att jag tydligen har åkt på urinvägsinfektion, något som jag själv har väldigt svårt att tro med tanke på att det bara är tre veckor sedan jag avslutade antibiotikakuren som de ordinerade första gången jag var inne på akuten när det visade sig att jag hade lite för många vita blodkroppar. Antibiotika skrevs då ut eftersom de ANTOG att det var urinvägsinfektion jag hade drabbats av och att det skulle vara bättre att påbörja en behandling direkt och inte invänta provresultaten som sedan visade att jag INTE hade någon urinvägsinfektion!! Med andra ord åt jag den där förbaskade antibiotikan helt i onödan och fick sedan order om att jag två veckor efter behandlingen skulle lämna ett nytt urinprov (en sk kontrollodling) som visar att jag på dessa tre veckor har åkt på en urinvägsinfektion! Alltså jag är så trött på det här och hur mycket jag än vill lita på att de har koll på vad de gör så har jag svårt för att göra det, dels på grund av vad jag har råkat ut för tidigare i livet då en sjuksyster råkade injicera en spruta felaktigt som slog ut tre nerver i mitt högerben, dels på grund av att allt har blivit så otroligt rörigt och jag får olika besked av olika barnmorskor. Nu slutade det dock med att jag äter den här antibiotikakuren IGEN, vilket tar emot eftersom det inte känns helt rätt att äta läkemedel när man har ett växande foster i magen, och jag hoppas innerligt att nästa kontrollodling inte ska påvisa några bakterier för då överväger de tydligen att jag ska bli ordinerad antibiotika för resten av min graviditet!! Det finns såklart en risk med att man har bakterier i urinen för det kan sätta igång förlossningen alldeles för tidigt så jag förstår att man måste överväga risken med att ta antibiotika med risken det innebär att inte göra det MEN nu har de slarvat till allt så enormt mycket så jag är orolig för att de faktiskt har blandat ihop mitt urin med någon annans!

Nåväl, nu har jag kräkt av mig ordentligt över mitt missnöje! Förutom dessa incidenter har jag mått hyfsat bra, jag har orkat ta mina dagliga promenader även om jag (förmodligen pga att jag tar antibiotika) har varit enormt trött och även fått tillbaks illamåendet. Den där träningen som jag hade hoppats på att återuppta denna veckan fick jag dock skjuta fram något eftersom jag inte vågar träna när jag går på antibiotika, nu vill jag bara bli kvitt de där bakterierna!! Jag ligger +8 kg på vågen och har alltså denna veckan gått upp 3hg, kosten har jag lyckats hålla ganska bra förutom helgerna samt att jag vid några svaga tillfällen ätit kladdkaka även under vardagskvällarna.

Nästa gravidinlägg tänkte jag ägna åt något mer positivt, nämligen val av barnvagn! Vilken barnvagn har ni valt och vad fick er att ta beslut om just den modellen?

21 reaktioner på “Gravid vecka 23 – en besvikelse!!”

 • Sandra skriver:

  Åh vad jobbigt 🙁 hoppas det blir bättre! Jag måste bara fråga, vilken barnmorskemottagning går du till? Själv går jag till barnmorskemottagningen City i Malmö och allting har fungerat smidigt där…

  Angående barnvagn: Britax! Smidig och prisvärd.

  • Thessan skriver:

   Ja det hoppas jag med, så många som är så nöjda och glada med sina barnmorskor och det vill ju jag också känna att jag kan vara! Jag går på samma ställe, har även en kollega som har inte har så positiv upplevelse av den mottagningen. Så snart jag flyttat till Limhamn kommer jag byta dit!

   Britas har jag inte tittat så mycket på men det är många som är nöjda med den! Måste spana in!

 • Jonna skriver:

  Men fy det låter verkligen fruktansvärt! Förstår sannerligen att du känner viss misstänksamhet, det hade jag också känt om jag hade varit i samma situation. Hoppas verkligen att du slipper mer strul och att resterande veckor av din graviditet (och förlossning) kommer att gå strålande! Ser fram emot ditt kommande inlägg om barnvagn och de resonemang som kan tänkas ligga till grund for just ert slutgiltiga val. Ta hand om dig!

  • Thessan skriver:

   Ja det är jobbigt att känna att man inte riktigt litar på sjukvården, man är ju lite ”i deras händer” eftersom man själv inte är så kunnig inom området.

   Ja och jag hoppas på att många vill dela med sig av hur de har tänkt, finns verkligen en hel uppsjö av vagnar att välja emellan! 🙂

   Tack detsamma!

 • Benita skriver:

  Aj inte cool. Tänkar på dig. Kräv at dom tar test igen om du oroar dig.
  BabyJogger City Mini GT med liggdel. Kör helt magisk och vi använder fortfarande till den stora.

  • Thessan skriver:

   Tack snälla, jag känner mig helt matt för tillfället men det blir förhoppningvis bättre nu den sista tiden. 🙂 Jag ska be dem göra ett nytt test! Tack för tipset, ska spana in den barnvagnen också! Kram

 • Diana skriver:

  Therese, tråkigt allt med barnmorskan o blödningarna. Du ska inte vara stressad av vikt o träning för du är inte överviktig. Man ska unna sig om man är sugen på ngt under graviditeten du kommer att ha tid att röra på dig sen när Ludwig är ute. Nu måste du fokusera på att ta det lungt o må bra. Kram 💝

  • Thessan skriver:

   Ja man blir tyvärr lite matt, känner väl mig inte så orolig över blödningarna utan har insett att det är ganska vanligt men att det blivit sådär rörigt med barnmorskan känns desto värre. Man vill ju bara få känslan av att de vet vad de gör! Jag unnade mig precis en bit kladdkaka så kroppen får det den är sugen på! 🙂 Det ska jag göra, kram

 • Emma skriver:

  Låter inte alls kul! Jag hade fått panik om någon gett mig fel besked, hade nog krävt att ta om proverna, riktigt dåligt skött av den barnmorskan! Hur kollar man om man har samma blodgrupp som barnet? Jag är bara i vecka 18 än så har inte fått någon info om det. Har börjat kika lite smått på vagn och är inne på en Joolz geo, mest för att jag tycker den är fin och av vad jag läst är många nöjda, men svårt det där!

  • Thessan skriver:

   Ja men eller hur, det är det jag känner mig mest stressad över! Jag ska be dem att ta om proverna nästa gång jag ska dit, tänker också på att det kan finnas någon stackare där ute som hon blandat ihop resultaten med och hoppas innerligt att det i så fall inte blir några konsekvenser av misstaget. Tydligen så tar de ett blodprov i början när du besöker barnmorskan, jag hade inte heller någon som helst aning om att detta hade gjorts utan fick reda på det först när barnmorskan sa att vi hade olika RhD-värden men fråga om det nästa gång för det har de garanterat tagit även på dig.

   Vi är också inne på en Joolz, dock den modellen som heter Day2!! Är helt kär i designen på vagnen!

 • Ingrid skriver:

  Låter jättemärkligt. Hur kan det bli så fel. Jag gick på mvc city och var jättenöjd. Har jag fått för mig att du hade första tiden sent? Tänkte också det var märkligt..Jag var där redan v 10, 12 och sen rullade det på och fick så mkt bra info. Tyvärr jobbar inte min barnmorska kvar där för annars hade jag rekommenderat henne!
  Vi har britax go o är jättenöjda!

  • Thessan skriver:

   Ja det undrar jag också, är helt matt av allt det här! Jag som redan har fått min beskärda del av misstag när det kommer till sjukvård!! Nåväl, förhoppningsvis är det ingen skada skedd men visst finns det en oro och misstänksamhet som lurar. Ja det är helt korrekt, dessutom har jag fått träffa TRE olika barnmorskor pga av den första skulle flytta utomlands och den andra ryckte in för den jag egentligen blev tilldelad. Jag går ju också till City och som du kanske förstår allt annat än nöjd för tillfället, jag ska byta så snart vi flyttat till Limhamn!

 • Fia skriver:

  Jag gick i city och har aldrig någonsin varit nöjd där tyvärr, så när jag blev gravid och skulle väljarandel jag bmgo, de är HELT fantastiska! Ett plus är även att de jag egen ul-mottagning! Kram

  • Thessan skriver:

   Det är just City som jag går till och jag är som du säkert anar inte alls nöjd, jag ska byta så snart jag flyttat till Limhamn. Heter kliniken ”bmgo” som du går till? Kram

   • Sofia skriver:

    De heter barnmorskegruppen Öresund men hemsidan heter bmgo.se. Jag har varit så nöjd, hade mitt första besök tidigt redan i vecka 6.

 • Louise skriver:

  Jobbigt, förvirrande och framförallt slarvigt av dem att ge ut så fel information! Vi har gått till capio i Limhamn och var väldigt nöjda med vår barnmorska där!
  Buggaboo har vi haft och kan varmt rekommendera den, smidig, snygg och bra!

  • Thessan skriver:

   Ja verkligen, jag är helt matt! Ska också byta till Limhamn så fort vi har flyttat tänker jag! Många som är nöjda med Bugaboo, vi är nog mer inne på en Joolz men ska utvärdera alla förslag! 🙂

 • Anna-Karin skriver:

  Jag kan egentligen inget om barnvagnar men i Stockholm märks en tydlig trend i attt allt fler går ifrån Bugaboo. Den är så otroligt uttjatad och har lite blivit ”svennebananvagnen” nummer 1 vilket många tröttnat på. Jag tycker att Stokke har snygga vagnar som inte var och varannan rullar runt med. De känns lite mer speciella. Modellen ”Trailz” tror jag den heter har en vän till mig och är supernöjd med. Så roligt med vagn och allt det!
  Kram

  • Thessan skriver:

   Ja men det är lite samma i Malmö och av den anledningen har jag också börjat titta på andra modeller, lutar åt en Joolz som jag tycker är sjukt snygg i designen! 🙂 Ska spana in modellen du tupar om för den hade jag inte hört talas om innan! Ja det är sååå kul och jag längtar efter att inreda barnrummet, en helt ny värld som öppnat upp sig! Haha! kram

 • Anna skriver:

  Fy, låter verkligen inte kul det du går igenom nu. Kräv att de tar fler tester eller by bm och berätta din situation för den nya.
  Angående barnvagnar; vi har haft runt 15 stycken de senaste 4 åren, detta för att jag inte varit nöjd med en enda. Tänk efter vad är ert behov? Mest stads eller lantkörning? Hade jag köpt en ny idag hade jag köpt en britax Go big av den enkla anledningen att den har fullt liggläge, är gudomlig att köra men samtidigt smidig. Alla ergonomiska vagnar går bort för oss eftersom barnen sitter/ligger i samma position oavsett om de ligger eller sitter i sittdelen, tror heltenjelt inte det är bra för de små att aldrig kunna ändra läge på kroppen särskilt vid länge promenader. Lite tips från mig bara.

  • Thessan skriver:

   Nej det är inget vidare tyvärr men jag tänker att nu kan det bara bli bättre! 🙂 Jag ska byta bm så fort vi flyttat till Limhamn tänker jag, dock fick jag precis reda på att man inte kan byta bm efter en viss vecka. Tusen tack för tipsen om barnvagnar, har inte ens tänkt på det där med ligg- / sittdelsläge!! Ska utvärdera alternativen här nu i veckan tänker jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.