Hetsen kring den perfekta barnvagnen…

Bugaboo, Joolz, Britax, Stokke, Emmaljunga…

Ni hör ju själva, det finns en uppsjö av barnvagnar på marknaden och när vi så smått började leta efter en vagn till Ludwig blev jag snabbt ganska matt av alla modeller och visste i princip inte hur jag slutligen skulle kunna ta ett beslut kring detta magnifika åkdon! Allt vad gäller funktion och ergonomi anser jag är svårt att ta ställning till innan man faktiskt har kört rundor i vagnen och inser hur barnet ligger/sitter samt hur omständigt det är att släpa rundor på vagnen samt alla tillbehör som man behöver ha med sig. Jag har dock fått otroligt många bra tips ifrån er läsare och det uppskattas verkligen! Jag har nog aldrig fått så mycket respons som jag får när jag skriver barnrelaterade inlägg och det gör mig så glad att ni är så många som gärna delar med er av era erfarenheter, själv känner jag mig som en nykläckt kyckling när det kommer till allt vad gäller graviditet och planering inför en ny familjemedlem och jag lär mig hela tiden något nytt av allt ni delar med er utav.

Jag har utan tvekan fått flest tips kring Bugaboo-vagnen så den var helt klart ett av alternativen när vi begav oss ut för en research-runda och besökte diverse barnvagnsbutiker, det tråkiga med denna modellen är att var och varannan person som man möter på stan har en Bugaboo så vill man sticka ut ifrån mängden ska man definitivt inte välja denna vagnen. Sen känns det såklart tryggt att välja en vagn som så många kan intyga sin nöjdhet med, dess design faller mig i smaken och den känns precis sådär nätt och behändig som jag vill att en vagn ska vara.

Bugaboo 

Vagnen som rent design- och stilmässigt faller mig mest i smaken är utan tvekan Joolz-vagnen, det var egentligen hemma hos en vän som jag för första gången fick upp ögonen för den (förr la jag inte ens märke till barnvagnar men nu granskar jag varenda modell som kommer i min väg) och sen dess har jag inte riktigt kunnat släppa den. Rent ergonomiskt och kvalitetsmässigt tror jag inte den skiljer sig från Bugaboo’n, båda vagnarna är tillverkade i Holland och prisklassen är ungefär densamma. Givetvis är ergonomin för barnet det viktigaste men jämfört med hur vi själva åkte omkring i våra barnvagnar som små tror jag inte det spelar någon som helst roll vilken av vagnarna man väljer på marknaden, vi har ju alla överlevt den perioden och vagnarna nu jämfört med när vi var små är utan tvekan avsevärt mycket bättre. Ska man ut och springa med vagnen så är det desto viktigare att köpa en vagn anpassad för detta men löpning med vagn kommer inte vara något för mig, jag kommer att fokusera på PW’s och sen får CJ ansvara för Ludwig när jag tränar.

Utifrån denna slutsatsen valde vi helt enkelt ut de två modellerna som vi tyckte var snyggast på marknaden och åkte sedan och tittade på/provkörde dessa i butiken. Valet föll således på en Joolz Day 2 och det enda jag inte riktigt gillade med dessa vagnarna var att färgerna på tyget inte helt föll oss i smaken, vi hade egentligen tänkt oss en marinblå vagn men Joolz nyans på den blå modellen var i vårt tycke alldeles för skarp (där gillade vi Bugaboo’s marinblå mycket bättre) så det blev istället en grå barnvagn och vi är så otroligt nöjda med vårt beslut. Det är ju mycket pengar det handlar om när man köper alla dessa prylar till barnet men vi har varit lyckligt lottade och fått ett litet bidrag av mamma & Jocke till just vagnen så vi funderade aldrig på att köpa begagnat. Vi beställde även ett matchande babyskydd som man kan montera på vagnen, Be Safe har nämligen ett samarbete med Joolz och tillverkar bilbarnstolar i samma färg som vagnen så det var ett enkelt val. Det ska bli så roligt att visa er barnvagnen när den är monterad och jag tänkte även skriva ett inlägg kring mina upplevelser att beställa barnvagn utomlands, vi beställde nämligen vår vagn med tillbehör direkt ifrån Holland och det har fungerat supersmidigt.

Joolz Day 2

Andra vagnar som jag blivit tipsad om är Stokke och Britax…

Stokke

Britax

4 reaktioner på “Hetsen kring den perfekta barnvagnen…”

 • Anna skriver:

  Oh heja Joolz! Jag och Pierre investerade i en Joolz Geo till Charlie och är sååååå nöjda! Ni kommer njuta av massa härliga promenader tillsammans 🙂

  • Thessan skriver:

   Va härligt att höra, då kommer vi säkert också bli nöjda! Ser sååå fram emot att få inviga den! 🙂

 • Vicky skriver:

  mitt största tips är titta på hur låga de flesta vagnar på marknaden är… speciellt med CJ som är så lång att kuta rygg över babyn hela tiden är ingen hit. Förutom att jag själv tyckte att Stokke Trailz var sjukt snygg, så valde vi den även just för att den är så hög. Förstår inte poängen med de flesta vagnar idag som har liggdelarna nästan nere vid knäna. Plus att det ser ganska knasigt ut speciellt med kilalr som kör runt med dessa vagnar som då ser ut som en leksaksvagn i mina ögon 🙂 Bara ett litet tips att titta på om ni ska ut igen, kanske inget man direkt tänker på annars 🙂
  xo
  Vickan

  http://vicktoria.malmolife.se

  • Thessan skriver:

   Vi fick faktiskt det tipset av en v’n som valde Joolz-Vagnen dels för den sakens skull så där har vi nog gjort ett bra val, Joolz sittdel är till och med så hög att barnet kan sitta i vagnen om man tex äter på restaurang. Håller med om att det ser knasigt ut med alldeles för låga vagnar, även om man själv inte är så lång…
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.