Gravid vecka 24

60,4% av graviditeten har passerat, tjohooo!! Alltså är det mindre än halva tiden kvar tills vi äntligen får träffa lilla Ludwig och det är mindre än halva tiden tills dess att jag får lov att ta mig ett glas rött och njuta av att dessutom kunna äta precis vad som faller mig i smaken, som jag längtar! Jag måste bara säg att den där appen ”Preglife” är guld värd, det är så roligt att se hur graviditeten tickar på och det blir liksom mer påtagligt när man kan följa den steg efter steg. Dessutom tycker min kära mor att det är minst lika roligt när jag skickar printscreens på informationen kring bebisens utveckling, lite skillnad från när hon själv var gravid. Idag är han tex hela 30cm lång och mamma hade till och med plockat fram ett måttband och mätt ut Ludwigs längd, det är ganska galet när man tänker på allt som sker där inne och man faktiskt får en uppfattning om hur långt utvecklad han är vid de olika veckorna. Go Ludwig, väx till dig och gör dig redo för världen…

Jag är +9kg och blev faktiskt förvånad över hur jag kunde gå upp ett helt kilo på bara en vecka, visst har jag unnat mig lite väl mycket men jag har faktiskt kommit igång med träningen så jag borde ju också förbränna lite mer. Jag har tränat ett par dagar denna vecka (givetvis lättare träning i from av crosstrainer och enkla gymövningar) och gått mina PW’s de övriga dagarna så jag håller igång helt ok ändå. Utöver förvirringen med den felaktiga informationen från barnmorskan och den senaste blödningen har jag inte haft några ”komplikationer” mer än att jag får kramp i benen om nätterna och tvingar upp min kära make till att massera dem medan jag själv står tryckt mot en vägg och nästan bölar av smärta! Jag har även fått ont längst ner i mina revben, det känns som att de ska tryckas ut och jag får i princip lägga handen på för att döva smärtan men annars är det bra med mig. Haha, det är något nytt varje vecka! Nu ser jag fram emot tisdag och vårt extrainsatta möte med BM, jag ska lämna en kontrollodling på mitt urin och hoppas innerligt att jag slipper äta mer antibiotika…

Foto: Linda

3 reaktioner på “Gravid vecka 24”

 • Sofia skriver:

  Vad härligt med en

 • Sofia skriver:

  Vad härligt med en bättre vecka än förra, upplever själv att det går väldigt upp o ner. Var på rul igår och blev framflyttad fem dagar, känns som en evighet men det är ju så häftigt att få se den lille och få bekräftat att allt är bra! Bra inlägg om vagn, ska snart ge oss ut på utprovningsrunda! Kram

  • Thessan skriver:

   Ja verkligen, det pendlar från dag till dag tycker jag! Idag har jag haft en riktigt dålig dag tyvärr med sammandragningar i princip hela dagen, eller jag tror det är sammandragningar för det känns som att hela magen blir helt utspänd och stenhård. riktigt obehagligt! Va kul att allt gick bra på ultraljudet, önskar nästan att jag hade det framför mig för det var sååå spännande! Lycka till med barnvagnen, tänkte skriva lite mer om vart vi beställde vår inom kort. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.