Gravid vecka 25

Tja, vart ska jag börja?! Det känns som att mina gravidinlägg blivit ett forum för att ”kräka av sig på” och det var ju inte riktigt meningen med den här bloggkategorin men samtidigt vill jag förmedla hur jag upplever den här perioden i mitt liv utan att försköna någonting. Livet som gravid är inte en dans på rosor, om man nu inte är en av de lyckligt lottade som ”njuter” av tiden som preggo, sen har jag visserligen haft lite otur på toppen av det hela när man tänker på mina möten med barnmorskorna och alla märkliga misstag som skett och det gör ju inte upplevelsen bättre direkt. Nu har det gått så långt att jag vill uppmana er som bor inne i City att INTE välja ”Barnmorskemottagningen City” om det snart är dags för inskrivning!

I fredags när vi kom hem från jobbet möttes vi av ett brev om att tiden som vi hade bokat den kommande tisdagen hade tidiglagts tills på måndagen klockan 08:15!! Fredagen som vi möttes av det här brevet höll mottagningen dessutom stängt så det fanns med andra ord ingen möjlighet för oss att hinna boka om tiden så att den skulle passa oss båda två eftersom mottagningen såklart håller stängt under helgen (CJ hade dessutom fått styra om en hel del på jobbet för att kunna vara med den här gången, han hade planlagt en tjänsteresa till Oslo på måndagen/på min födelsedag istället för på tisdagen som det egentligen var tänkt samt bokat om ett viktigt möte), jag förstår verkligen inte hur man INTE kan ta upp telefonen och ringa upp sin patient när man får för sig att ändra en tid med så kort varsel?! Nåväl, jag gick dit själv på måndagen och tror ni inte att jag då möttes av ännu en NY barnmorska? Barnmorskan jag blivit tilldelad och som jag bara fått träffa en utav fem gånger hade hoppat på ett projekt och av den anledningen fick den här nya barnmorskan alltså hoppa in och ta hennes patienter. Väl där förklarade jag att jag på grund av den sena tidsombokningen inte hade hunnit göra urintestet  som jag skulle lämnat in på tisdagen då vi från början hade tid med barnmorskan (jag hade planerat för att hämta teströr under måndagen), varpå den nya barnmorskan påpekar att jag inte alls borde lämna urintest redan eftersom det måste gå minst två veckor från det att jag tagit min sista tablett innan en kontrollodling görs. Men varför i hela fridens namn sa då den förra barnmorskan att jag skulle lämna in urintestet denna veckan? Det hela fick mig att bryta ut i tårar och jag förklarade hur förvirrande hela upplevelsen med alla mina 5-6 barnmorskor varit och att jag gärna vill byta mottagning! Så nu ska de äntligen hjälpa mig att byta till en mottagning i Limhamn så snart vi har flyttat dit och det känns faktiskt väldigt skönt, jag vill bara bort ifrån den här mottagningen då vi totalt har tappat förtroendet för den och jag kan av hela mitt hjärta INTE rekommendera någon att skriva in sig där.

Utöver den här händelsen hade jag även en obehaglig upplevelse i söndags då jag, från det att jag steg upp tills dess att jag gick och la mig samt under natten och halva dagen därpå, drabbades av en ihållande sammandragning som bokstavligt talat drog musten ur mig. Vi hade sedan innan planerat att åka ut till BMW för att äntligen köpa en bil som vi har spanat in och det var nätt och jämnt att jag klarade det, vi tog oss ut till bilfirman men det var med små steg jag masade mig fram och så fort jag kom hem la jag mig raklång på soffan och blev liggandes där resten av dagen/kvällen. Jag har förstått är det i denna veckan är vanligt med sammandragningar men att de inte ska hålla i sig mer än några korta stunder, är det någon mer som upplevt samma sak? Efter att ha jobbat hemifrån, halvliggandes i soffan, släppte sammandragningarna under måndagskvällen. Annars har jag mått bra men den här händelsen gjorde att jag nu, åter igen, inte vågar ta mig till gymmet och anstränga mig. Jag har dock resten av veckan tagit mina dagliga promenader och det glädjer mig att jag mäktar med att åtminstone röra lite på fläsket….fläsket som numer väger 60.3 kg!! Hur är det möjligt att jag på en vecka lagt på mig 1,4kg?? Jag märker dock att mina ben svullnat upp rejält så kanske kan det vara en kombination av vätska? Jag kan tex inte knäppa mina stövlar som jag rotade fram i garderoben och tänkte inviga i veckan…

2 reaktioner på “Gravid vecka 25”

  • Anna skriver:

    Vilken otur ni har haft! Själv gick jag hos BM i Lund, men annars har jag hört mycket varmt om Öresundsgruppem på Östra Rönneholmsv. De delar lokal med BVC Bambino (som jag för övrigt är väldigt nöjda med). Hade också mycket sammandragningar med första barnet och blev till slut sjukskriven 50 % i v 35. Hoppas det släpper för dig!

    • Thessan skriver:

      Ja jag antar att vi har haft det, hoppas det vänder nu sista tiden! Åhh jag hoppas på att slippa sjukskrivning och efter den ihållande sammandragningen har det faktiskt inte upprepats (*peppar-peppar*), känns som att det är något nytt varje vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.