Renovering av innerväggar

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg uppdagade det sig vid besiktningen att konstruktionen på innerväggarna mot södersidan i huset var felkonstruerade, vilket nu innebär att vi har fått anlita en fuktspecialist som hjälper oss att riva de gamla innerväggarna och på nytt bygga upp dem med rätt konstruktion. Än en gång, gör en utökad besiktning om ni köper hus!

Hittills har renoveringen gått enligt planen och samma dag som vi fick tillträde till huset hade hantverkarna rivit ner alla innerväggarna…

…och idag har de påbörjat den nya konstruktionen där man (med risk för att jag skriver fel) nu har monterat en innervägg med stålreglar istället för trä som väggen tidigare var reglad med. Närmast ytterväggen har man satt frigolit, efter det isolering och slutligen ”åldersbeständig byggplast” och nu ska alltså väggen kunna andas precis som den måste utan att fukt från tex regn som slår mot ytterväggen stannar kvar och riskerar att mögla.

Vi fick precis en avrapportering från hantverkaren som berättade att den tidigare innerväggen hade varit välgjord sett till uppbyggnaden och själva reglarna i trä hade inte tagit stryk av felkonstruktionen men misstag som att låta tapeten på väggen sitta kvar samt att plasten som man använt inte var den typen som andades har resulterat i att det på tapeten börjat mögla. Hade vi inte gjort den här renoveringen så hade det kunnat sluta riktigt illa, den värst drabbade väggen var den i vardagsrummet på nedanvåningen och sedan de två väggarna på ovanåningen vilket förvånade oss för vi trodde att de sistnämnda skulle vara minst drabbade.

Nåväl, nu har hantverkaren dragit bort all tapet och tvättat av väggarna samt strykt på ett medel som tar bort mögelsporer så nu finns det inte längre någon fara för väggen. Vi fick även input om att vi har ett friskt och otroligt välbevarat hus, enligt taxeringen är huset byggt 1909 men man tror att det byggdes tidigare än så. 1909 var nämligen det år som man började registrera byggnadsåret och då fick alla hus detta årtal även om det var byggt några år tidigare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.