Vår kontorshörna…min blogghörna

Nu äntligen kan jag börja visa lite mer bilder från inredningen här hemma och först ut blir vår lilla kontorshörna som vi ställde iordning i helgen, jag måste säg att det blev till och med bättre än vad jag hade föreställt mig när jag satt hemma i lägenheten och planerade alla våra möbelinköp. Det är inte så enkelt att föreställa sig hur det faktiskt kommer att se ut när man inte själv bor i huset när man beställer inredningen. Något som vi var säkra på när vi först började planera rummen var att vi behöver ett skrivbord (dels för att jag sitter väldigt mycket framför datorn när jag jobbar med bilder men även så man har en plats att sitta på när man behöver jobba hemifrån) och eftersom huset inte har så många rum fick vi helt enkelt se på alternativa lösningar till ett kontor och lösningen blev helt enkelt att nyttja utrymmet under trappen och visst blev det en mysig liten hörna? Det händer ganska ofta att jag sitter vid datorn samtidigt som CJ tittar på någon serie eller dokumentär och ur den aspekten blir det ju lite trevligare att vi trots att vi göra olika saker ändå kan befinna oss i samma rum, vi hade det så även i lägenheten där skrivbordet var placerat i hallen som låg i anslutning till vardagsrummet och det var supermysigt att vi kunde ”umgås” trots att vi gjorde saker var för sig. Sen kommer det bli perfekt nu när jag ska vara mammaledig och förmodligen kommer vilja titta på Nyhetsmorgon samtidigt som jag sitter vid datorn och uppdaterar bloggen medans Ludwig ligger och sover…

Ni kommer märka att en hel del av våra möbler kommer från deisgnermärket Hübsch som verkligen fångat våra hjärtan, vi ville inreda huset i en helt annan stil än vi hade i lägenheten och kände att det var dags att lämna sekelskiftet bakom oss och istället gå över till en mer nordisk stilren modern design. Raka, ljusa linjer haft fallit oss i smaken och vi har försökt att hålla en röd tråd genom hela inredningen vilket möblerna från Hübsch helt klart bidrar med eftersom vi har beställt ganska mycket möbler samt inredningsdetaljer från det designermärket. På bilden kommer skrivbordet, stolen samt den söta ljuslyktan från Hübsch och så här i efterhand skulle jag dessutom vilja ha en av deras bordslampor placerad på skrivbordet…

Skrivbordet har tre djupa lådor som rymmer precis det man behöver ha nära tillhands i ett kontor så bättre än så här kunde det knappast bli, hoppas ni gillar det! Vi kommer såklart addera en liten lampa och kanske även hänga upp något på väggen ovanför men utöver det känns det som att vårt lilla ”kontor” är klart (sladden ska såklart även arrangeras lite snyggare för jag ser nu att vi inte la den till rätta men det är sådana detaljer som får komma på plats efter hand) och det är SÅ härligt att äntligen kunna sitta vid min stationära dator igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.