Vad vi har packat i förlossningsväskan…

Vart jag än ska är jag expert på att packa ner på tok för mycket saker och när det kommer till förlossningsväskan är det förmodligen inget undantag, med tanke på att det ganska snabbt blev TVÅ väskor plus en kameraväska men där skyller jag på att det även är packning till maken. Jag har fått hur många bra tips som helst via bloggen och Instagram och vattenflaskan är tex ett sådant tips som jag aldrig själv hade kommit på att packa ner. Jag tänkte hur som helst punkta det vi har fått med oss och sen kan jag informera i ett annat inlägg om det var något som jag tyckte var onödigt att ha med mig/borde ha packat med.

Till mig:

 • 1 amnings-bh från H&M
 • 2 amningslinnen från H&M
 • 1 par gravidtajts från H&M
 • 1 Odd Molly kofta
 • 1 långt nattlinne/skjorta
 • Trosor (fått tips om att köpa STORA trosor som rymmer stora bindor vilket jag själv inte hunnit göra än), strumpor, hygienartiklar (glöm ej lypsyl!!), hårsnoddar, hårborste
 • Vattenflaska
 • Bok att läsa om man får ”dötid”, vilket jag i och för sig har svårt att tro att vi får ro till…
 • Blodgrupperingspapper etc som man fått från barnmorskan
 • Inneskor (har fått så många tips om detta) och till min stora glädje hittade jag ett par på Ikea för endast 19kr och köpte även ett par till maken som han kan ha med sig, man vill ju inte ta med sina fina morgontofflor till sjukhuset.

Till Ludwig:

 • 1 filt
 • 3 bodys (2 i stlk 50, 1 i stlk 56)
 • 2 byxor (1 par i stlk 50, 1 par i stlk 56)
 • 1 pyjamas i stlk 50
 • 3 par strumpor och 2 mössor
 • 1 overall
 • 1 par vantar
 • 2 nappar och 1 nappflaska

Till maken:

 • Mjukisbyxor
 • t-shirt
 • underkläder och hygienartiklar
 • inneskor
 • bok
 • drickkvarg (männen får visst ingen mat på BB) och WASA-knäckebröd
 • Babybest (har fått många tips om att ta med detta redan till BB vilket jag själv aldrig hade tänkt på)

8 reaktioner på “Vad vi har packat i förlossningsväskan…”

 • Anna skriver:

  Låter som ni fått med det mesta! Kan tipsa om att ta med Dextrosol till dig. Jag kunde inte äta (pga kräktes av smärta) under min första förlossning och under den andra hade jag ingen matlust, så bra att kunna få i sig snabb energi. Vill du amma så kommer ni nog inte behöva napp och flaska (tar ju några dagar innan mjölken rinner till) och då rek de att inte ge napp för tidigt. Sen får du ”snygga” nättrosor där och de är skönast 😉 Plocka på dig många tjocka bindor för de är dyra på apoteket!

  • Thessan skriver:

   Matlusten var som bortblåst även för mig, sen gick förlossningen supersnabbt så det var inte direkt någon kris att jag inte åt. Napp och flaska var helt onödigt att ha med, nättrosorna var de bästa och jag önskar att jag hade tagit med fler hem!!

 • Anna skriver:

  På sjukhuset finns även små madrasskydd med uppsugande funktion -ta med några sådana hem, toppen att ha på skötbordet i början när det kan gå lite ”vilt” till.

  Jag använde bara pyjamasar (med blixtlås och fot ;)) på mina barn i början. Ni kommer gissningsvis byta ganska många blöjor i början och för att bebisen ska vara så bekväm och frysa så lite så möjligt i processen, tyckte vi att det var en bra lösning :). Visst är det superhärligt med de små kläderna -men bebisen är ju ganska hoptryckt efter att ha legat i magen och efter att dessutom ha genomgått en förlossning vill man ju inte dra i dem i onödan.. Lycka till! Det kommer säkert gå superbra!

  (Vi hade btw med en hel kylväska full med fika, vindruvor, nyponsoppa osv, till en förlossning som tog 2h 47 minuter. Hahaha! Men den var väääääldigt god på patienthotellet dagen efter :)).

  • Thessan skriver:

   Vi tog faktiskt med några sådana, tänkte exakt detsamma!

   Ludwig har också använt sina pyjamaser flitigt men jag inser att vi behöver FLER outfits för han har redan kräks ner allt vi har! Tur att hans mormor kommer på lördag för hon har köpt på sig fler plagg i storlek 50 som idag till och med är för stort!

   Nyponsoppa var det första jag drack efter förlossningen, sååååå gott!!

 • Carina skriver:

  Tycker också att du verkar fått med det mesta och jag tipsar också om att plocka med dig många av de tjocka bindorna innan ni åker hem. Se också till att ha lite vanliga bindor hemma sen, det där blödandet tar ju dessvärre inte slut på ett tag…
  En rulle av riktigt mjukt toapapper är också ett tips att packa ner.
  Sen har jag haft med ett första litet gosedjur. Onödigt och kanske lite fånigt men det har genast sett lite mysigare ut när man bäddat ner det i korgen. Dessutom mysigt att spara som minne och veta att det varit med sen dag ett.
  Lycka till när det väl är dags!

  • Thessan skriver:

   Jag tog faktiskt med mig några av bindorna/blöjorna och så här i efterhand borde jag tagit fler…nu har min blödning dock avtagit så jag kan ha vanliga bindor! 🙂 Gosedjur borde jag tagit med, vi glömde Ludwigs hemma! Tack snälla för lyckönskningarna, när du skrev kommentaren var han redan ute! 🙂

 • Frida skriver:

  Mjukt toapapper! Pappret på sjukhuset är allt annat än skönt efter en förlossning. Så köp Lambi eller liknande. Det är mitt bästa tips förutom en stor dos vilja och kämpaglöd, men det vet jag att du har redan! <3 Och som redan tipsat om, snabba kolhydrater. Gärna favoritgodiset, för det kan vara det enda du får i dig! Stort lycka till, du ska snart få göra det absolut häftigaste du någonsin varit med om!

  • Thessan skriver:

   Glömde helt toalettpappret men det borde följt med!! Viljan och kämparglöden var det som drev mig och det gick verkligen över förväntan! Jag varken åt eller drack från det att jag kom in tills dess att han anlände, hade på tok för ont och allt gick så otroligt snabbt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.