Alfred by my side – Bedside crib

När vi först började planera för Ludwigs barnrum hade jag inte en tanke på att det faktiskt dröjer ett tag innan han ens kommer att sova i sitt eget rum, spjälsängen som vi införskaffade oss i god tid innan Ludwigs ankomst känns i dagsläget alldeles för stor för honom och vi insåg ganska snabbt att vi behövde komplettera med en mindre säng som får plats inne i vårt sovrum.

Jag har förstått att många har bebisen sovandes i babynestet mellan sig och sin respektive men jag tycker att det känns lite läskigt, dels för att bebisen kan få täcket över huvudet och dels är jag orolig för om någon av oss skulle råka rulla på honom eller slå till honom i sömnen. Därför blev jag så glad när jag insåg att det fanns en supersmart lösning på problemet, nämligen en Bedside Crib som man har ståendes bredvid sin egen säng. Sängen har en justerbar botten och en avtagbar långsida som gör det möjligt att ha sängen alldeles intill vilket gör det enkelt att lägga över bebisen efter man har ammat, den levereras dessutom med avtagbara hjul så att man enkelt kan flytta sängen mellan olika rum i hemmet. Det finns även en säkerhetsrem som man kan spänna fast undertill i sängen så man inte riskerar att det blir en springa mellan babysängen och ens egen säng.

Det finns såklart en hel uppsjö av Bedside Crib’s att välja emellan men vi föll ganska snabbt för en från BabyDan, jag gillar den enkla och stilrena designen och dessutom var prisnivån rimlig. När bebisen sedan har vuxit ur sängen kan den med fördel användas som en liten soffa inne på barnrummet vilket jag tyckte var en smart lösning. Baby Dan är ett danskt varumärke som dessutom levererar en uppsjö av säkerhetsprodukter där de erbjuder allt från skydd som man sätter på eluttagen till säkerhetsgrindar som man monterar på trappen, något som jag antar att vi kommer behöva införskaffa ganska snart…

Ni hittar Alfred by my side här (klick).

Vi har lagt Ludwigs babynest i sängen och bäddar om honom med mysiga filtar, inför natten brukar jag även flytta på nattduksbordet och ha sängen precis i linje med min huvudkudde så att jag enkelt kan lägga min hand på honom om han blir lite gnällig eller om han har tappat sin napp. 

2 reaktioner på “Alfred by my side – Bedside crib”

 • Cecilia skriver:

  Vilken smidig säng! Denna hade varit toppen till vårt första barn, då vi hade henne i babynestet i sängen mellan oss och det blev ganska trångt.
  I vår väntar vi barn nr. 2 och har funderingar på att införskaffa oss en sådan säng och såg att det är relativt bra pris på babyland. Vad har ni för madrass till? Såg att bäddmåttet var 40*84 cm.
  Trevlig fredagkväll! 🙂

  • Thessan skriver:

   Visst är det, vi är supernöjda!! Tycker verkligen ni bör satsa på en sådan säng, vänta istället med spjälsäng för det behövs ju inte de första månaderna i alla fall. Jag har en madrass som hör till sängen och som också kommer från BabyDan. Hoppas du hade en härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.