Beräknat BF – 24e januari

Idag är dagen då Ludwig var beräknad att anlända, den 24e januari 2018! Tänk att vi redan har fått så mycket kärlek från den här lilla krabaten, det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar honom! Sen ska jag inte sticka under stolen med att det är en ENORM omställning att plötsligt vara förälder, att ha ansvar för ett liv som konstant kräver uppmärksamhet och har behov som måste tillgodoses.

Jag var tex inte riktigt förberedd på:

♥ antalet bajsblöjor per dygn!!

♥ antalet amningstillfällen per dygn, jag har knappt gjort något annat sen jag kom hem!

♥ att Ludwig i princip var gång vi byter blöja på honom får för sig att kissa rakt ut i luften och i ”bästa fall” även kissar ner kläderna som man själv har på sig!

♥ att man de första veckorna i princip inte får någon som helst sömn eftersom Ludwig nattetid vägrar att sova i sitt nest och istället vill ligga och sova PÅ sin mamma med huvudet vilandes på halsen så att hon knappt kan andas och således inte får någon som helst sömn! Nu har han dock, efter tre veckor, för andra natten i rad sovit hela natten i sitt nest som vi har placerat i hans Bedside Crib (bästa uppfinningen) bredvid vår säng.

♥ att det skulle vara ett PROJEKT var gång man ska ta sig utanför huset, det innebär extrem planering med amning för att inte tala om blöjbytena som lätt kommer upp i tre byten på raken när bebisen olägligt nog släpper en brakade precis när man är redo för att bege sig och således måste börja om på nytt!

♥ att man i princip efter varje amningstillfälle blir nerkräkt och som i värsta fall även kladdar ner soffan/sängen eller vart du nu än må vara placerad när du ammar!!

♥ att man konstant skulle känna sig ofräsch som ett resultat av ”hormonsvettningar” (jag kan vakna upp mitt i natten och vara fullkomligt genomsvett och nästan känna mig febrig), för att man tvingas ha binda dygnet runt i flera veckor och för att brösten bokstavligt talat läcker bröstmjölk!!

3 reaktioner på “Beräknat BF – 24e januari”

 • Madelene skriver:

  hehe SPOT ON! Så komiskt att man aldrig får höra sånt när man går och är gravid, det är så mycket fokus på andra
  ämnen och vardagslivet får man inte så mycket info om! 😉

  • Thessan skriver:

   Ja men precis, det här har varit lite av en chock för mig sen har jag inte haft ont efter förlossningen men jag har förstått att många dessutom har problem pga komplikationer och då blir ju dessa sakerna hundra gånger jobbigare kan jag tänka mig…

 • Frida skriver:

  Åh, vad jag känner igen mig. Om det år till någon som helst tröst så lovar jag att det blir bättre! Du slutar svettas som en gris, mjölken rinner snart till lagom mycket och ungen kräks mindre och mindre. Det blir oxå mer och mer sällan ni behöver amma, så känslan av att vara en mjölkko kommer snart släppa. Kiss och bajs kommer du få leva med ett tag, men man vänjer sig. Sömn, hmmm – tänker att jag ska sova när barnen blir tonåringar! Snygga möbler är ett minne blott i vårt hem – tänker att vi köper nytt när kidsen kan vistas i möblerade rum utan att riva stället…. Typ.
  Som jag brukar säga: ”Det är tur att man älskar sina barn så mycket som man gör, annars hade man slängt ut dem för längesen” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.