En sömnlös natt och läkarbesök

Jag kom alldeles precis hem från ett besök hos barnmorskan, jag hade läkartid redan klockan nio imorse så det blev en hektiskt morgon eftersom jag hade beslutat mig för att promenera till mottagningen och Ludwig i vanlig ordning envisades med att lägga en rejäl ”brakare” precis när jag skulle lägga ner honom i vagnen och bege mig. Jag hann hur som helst fram i tid trots ett extra blöjbyte, det tar nämligen en halvtimme att promenera till mottagningen så det kräver en del planering.

Nu väger Ludwig hela 3.675g och är 53cm lång och han känns verkligen STOR, tänk att många bebisar väger mer än vad Ludwig gör nu redan när de föds! Jag har så svårt att föreställa mig det för det är en enorm skillnad på nu och när han kom till världen, han var så himla pluttig och såg nästan ut som en liten docka. Natten har för övrigt varit hemsk, jag tror inte jag har sovit mer än någon timme! Ludwig har kommit in i en ond spiral där han åter igen bara vill sova på mitt bröst och han har dessutom ganska mycket problem med magknip vilket gör att han inte riktigt kommer till ro och skriker av smärta efter varje måltid. Det gör verkligen ont i ”mammahjärtat” att se honom så ledsen, jag känner mig fullkomligt maktlös! Vi har sedan några dagar tillbaks börjat ge honom ”Magdroppar” och ”Miniform” som ska vara bra för magen när bebisarna har knip men än så länge har vi inte sett någon förbättring, barnmorskan skickade dessutom med en ”Windi” (en pysventil som tydligen ska hjälpa honom att få ut gaser) som vi får testa inatt om det inte blivit bättre tills dess så håll tummarna för att hans tarmar börjar samarbeta!

15 reaktioner på “En sömnlös natt och läkarbesök”

 • Lisa skriver:

  Stackaren, hoppas han kryar på sig med magen! Ett litet varningens finger för Miniform, min systerson hade också problem med magknip och min syster upptäckte efter ett tag att det blev värre för honom med dropparna. Det kanske bara gällde just hennes bebis men det är något att tänka på iaf! //Lisa

  • Thessan skriver:

   Ja det är riktigt jobbigt att se honom lida! Tydligen är magknip väldigt vanligt eftersom tarmarna inte riktigt är i fas än men det ska tydligen bli bättre efter 3 månader. Tack för tipset, ska se hur det artar sig framöver och får kanske testa att avbryta behandlingen och se om det blir bättre utan dropparna…

   • Många bebisar får nuför tidne MP-allergi och det enda som hjälper då är mp-fri ersättning, dvs ingen amning. hur är hans bajs? och bajsar han ordentligt?

    se om du intw kan få en burk mp-fri ersättning från bm att prova. vår Elle såg vi resultat och skillnad direkt, även om de säger att det kan ta upp till två veckor. Jag perosnligen har lite svårt att tro det då magen reagerar på det den får i sig, då tycke rjag att det är ganska självklart att tar man bort mjölkproteinet och magen är heltömd efter 1,2,3 bajsningar så blir det ju direkt skillnad. Blir set ingen skillnad efter 2-3 dagar kan du ju gå tillbaka till amningen 🙂

    • Thessan skriver:

     Enligt BM är hans avföring normal och ja han bajsar väldigt ofta… Tack för tipset, ska prata med min BM och se vad hon säger för hon har inte nämnt något om det…

 • Jessica skriver:

  Ger ni d-droppar? Prova de vattenbaserade istället för de man får på bvc. Köps på apotek. Vår lille blev mycket bättre av dem. Lycka till och hoppas ni snart får sova!

  • Thessan skriver:

   Ja det gör vi, har fått det rekommenderat från flera så nu har vi beställt vattenlösliga droppar! 🙂 Tack snälla, det hoppas jag också!

 • Emma skriver:

  Vad jobbigt för lilla bebismagen (och er!) När min son hade ont i magen kändes det som att alla sa att det var normalt och bara att härda ut. Kanske är det så. En granne slutade äta allt med mjölkprotein och då blev det bättre för dem. För oss tyckte jag det hjälpte att bära i sele eller sjal. Då ammade bebisen lite mer sällan också.

  • Thessan skriver:

   Ja det är verkligen ingen höjdare! BM sa också att det är normalt men att man kanske kan underlätta genom att tex tänka på vad man äter (vilket vi gör nu) samt använda de där dropparna som vi nu ger honom… Har ingen sele än men har tänkt införskaffa en…

   • Emma skriver:

    Nu slår jag kanske in öppna dörrar, men det sprids extremt mycket myter kring vad mamman äter och hur det påverkar bebisen. Bebisen kan bara reagera på rena allergener såsom ägg och mjölk. Bara så du vet ☺️

    Rekommenderar verkligen sele. Hade en riktig kängurubebis hans första 2,5 månad och hade nog inte överlevt utan. Säljs ofta fina begagnat så kan man testa om det passar en utan att lägga massa pengar i onödan. Finns bra ergonomiska selar såsom ergobaby, Tula och manduca.

    • Thessan skriver:

     Men åhhh, är det sant? Så även om jag äter stark mat så påverkar inte det bebisen? Jag har varit rent olycklig över allt jag uteslutit men då behöver man inte tänka på det….så till vida man inte ska testa att utesluta mjölk och ägg förstås. Bm sa så sent som igår att det kan ha betydelse vad jag äter och jag nämnde att jag tex ätit chili con carne varpå hon menade att bönorna kan ge bebisen gaser…

     • Pia skriver:

      Vet inte hur vetenskapligt det är men jag och min bebis hade några sömnlösa nätter när jag hade ätit lök samma dag, slog aldrig fel. Blev mycket bättre av att utesluta det så jag tror visst att mat kan påverka men gäller såklart inte alla utan ni får hitta vad som kan irritera just er lille. Men t ex bönor och kål kan absolut ge magknip. Du behöver ju inte utesluta en massa samtidigt men prova någon grej i taget. Hoppas det löser sig snart.

     • Thessan skriver:

      Det är just de sakerna vi har testat att utesluta men hitills utan resultat tyvärr..

 • Emma skriver:

  Jag har försökt googla och hitta en vetenskaplig länk, men hittar inget nu. Det jag skriver nu har jag lärt mig av att hänga i amningshjälpens grupp på Facebook (så bra!) där bl.a. vårdutbildade svarar. Det som är glasigt för oss och som vi får ont i magen, typ lök, kål, bönor, går inte över i bröstmjölken. Vi får gaser för att det bl.a. är mycket fiber i det som vår tarm får jobba med att bryta ner. Bebisar kan dock reagera på bl.a. ägg, mjölk och soja som jag skrev tidigare. Den vanligaste orsaken till att små bebisar har ont i magen är omogna tarmar och det kanske man till viss del bara måste vänta ut.

  Med det sagt, känner man ett tydligt samband mellan något man ätit och att bebisen mår dåligt så ska man naturligtvis utesluta det. Det är dock inte så troligt att bebisen får ont av exempelvis lök. Du kanske samtidigt får i dig något annat ämne bebisen reagerar på eller så är det bara ren otur. Sorry att jag rantar loss i din blogg. Har en ettåring och återupplever alla känslor jag hade för ett år sen. Känns som råd kring barn (inkl de som kommer från vårdpersonal) är faktaresistenta.

  • Emma skriver:

   Jag känner att jag kanske ska förtydliga en sak. Dels litar jag generellt på vårdpersonal och 1177, jag är ingen knasig vaccinmotståndare haha. Sen har man inte hittat vetenskapligt stöd för att bebisen får ont i magen av exempelvis kål. Det är ju förstås inte omöjligt att det en dag kommer fram att det faktiskt är så.

  • Thessan skriver:

   Jag är bara tacksam för all input jag får! =) Det där med omogna tarmar har ju BM också sagt och att det brukar gå över efter 3 månaders ålder! Har försökt utesluta flera matvaror men inget som gett resultat hittills…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.