Planering av barndop

Vi har velat fram och tillbaks om vi ska döpa Ludwig eller inte och nu har vi nog kommit fram till att han ska döpas, sen får han själv välja om han vill gå ur kyrkan eller inte när han blir stor. För min del handlar barndop mer om tradition och att det är en fin ceremoni snarare än det religiösa, samtidigt är det ett fint tillfälle att umgås med familjerna på. Vi vill att Ludwig döps när han är tre månader vilket innebär att vi har en hel del planering framför oss och nu har vi börjat spana lite på mysiga kyrkor/kapell i omgivningen men det är baskemej lättare sagt än gjort! Jag vill gärna ha en liten vit kyrka/kapell (likt den som vi gifte oss i), vi har nämligen beslutat att hålla ett litet intimt barndop med endast familjerna på plats och då blir en stor kyrka inte alls så mysigt. Om ni känner till några mysiga små kyrkor i Malmö med omnejd får ni mer än gärna tipsa!!

Hur som helst har jag även börjat spana efter en lämplig barndops-outfit som är amningsanpassad, jag fastnade för den här klänningen från Massimo Dutti men jag tror tyvärr inte att den går att knäppa upp framtill! Ni som har haft barndop, har ni burit amningsanpassade outfits eller kört på vanliga?

10 reaktioner på “Planering av barndop”

 • Pernilla skriver:

  Alltid vanliga😊 Spetströja med tubtopp under sist. Gången innan klänning som det diskret på något sätt gick och amma via armhålan🙈 Har foto från kyrkan där prästen står bredvid, syns inte alls😉

 • Lisa skriver:

  Dalby kyrka är fin, liten och vitkalkad och en av Sveriges äldsta tror jag 🙂

 • Cicci - genommittfonster skriver:

  Jag hade en ”vanlig” klänning när August. Hittade ingen fin amningsvänlig klänning. 🙈

  När vi har varit på dop i Malmö så har det varit i St Petri Kyrka. Inget vit kapell… Men de har en väldigt fin dopplats som passar till mindre dop.

  • Thessan skriver:

   Det blir nog en vanlig klänning för min del med, får försöka gå undan och amma eller kanske pumpa så man slipper amma (har inte testat flaska än så det kanske inte ens funkar). Den kyrkan ligger ungefär där vi bodde innan, men vill nog ha en liten mysig istället och har faktiskt hittat en nu! Ska bara se till att få den bokad också! 🙂

 • Frida skriver:

  Jag körde ”all in” på första vanliga klänningen utan knäppning. Fick gå undan för att amma istället, vilket ändå var ganska skönt. Då fick både jag och Klara en paus från alla människor och hon kunde äta i lugn och ro.

  • Thessan skriver:

   Ja det lutar nästan åt det för mig med, finan ju INGA snygga amningsanpassade klänningar som passar till ett barndop!! Meckigt dock om man ska behöva ta av hela klänningen för att amma men men det handlar ju om en dag…

 • Jenny skriver:

  Jag hade klänning och tog ner och av överdelen vid amning och sen en Poncho över, snabbt och smidigt, lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.