En liten Ludwig-uppdatering…

Hjälp vart tar tiden vägen? Min bebis växer verkligen så att det knakar och jag vill bara stanna tiden för ett tag, jag hinner inte riktigt med i svängarna och plötsligt har han vuxit ur både storlek 50 i sina kläder samt storlek 1 i blöjor! Det är samtidigt helt fantastiskt att se hur han utvecklas, sedan några veckor tillbaks fixerar han verkligen blicken och är med på ett helt annat vis. Han jollrar lite smått och han ler, hans leende är för övrigt bland det finaste leendet jag någonsin sett (precis som alla mammor säger om sina barn, haha!) och jag riktigt smälter. Hans hormonplitor är i princip borta men istället ser det ut som att han börjar få skorv ovanför ögonbrynen i pannan, jag hoppas inte det bryter ut inför barndopet för det vore ju lite trist! Han har dessutom blivit en riktig liten tjockis och dubbelhakan är svår att undgå på bild, haha!

De senaste två dagarna har Ludwig varit otroligt ”mammig”, jag kan i princip inte lägga honom ifrån mig utan har gått omkring med honom i bärselen som vi nyligen införskaffat och det gör mig något frustrerad eftersom jag själv blir otroligt begränsad i vad jag hinner med om dagarna. Den där bärselen är dock lite svår att förstå sig på, jag hoppas jag har monterat honom rätt i den! Jag är tex osäker på hur hårt man kan dra åt alla remmarna och jag är rädd att hans små ben klämmer när jag sätter på den extra ”mojängen/remmen” man ska ha när bebisen väger under 4,5 kg. Har ni upplevt detsamma?

För övrigt har jag känt mig ganska stressad på sistone och tråkigt nog är det ambitionen om att hinna med alla besök som framkallar känslan, jag vet att alla i all välmening vill hälsa på Ludwig och mig om vardagarna men i och med att helgerna alltid är till bredden fyllda av socialt umgänge behöver jag även tid för att hitta mina och Ludwigs rutiner och ägna mig åt mina intressen. Det blir lite av en ond cirkel eftersom Ludwig konstant utvecklas och många i hans närhet såklart vill träffa honom med ganska korta mellanrum, jag vet inte riktig hur jag ska räcka till ibland. Är jag alldeles ensam om att känna så här?

4 reaktioner på “En liten Ludwig-uppdatering…”

 • Frida skriver:

  Du är allt annat än ensam om att känna så! Men vet du, det finns få tillfällen i livet när man faktiskt får lov att vara exakt HUR självisk man vill. Tiden med spädbarn är ett av dem! Det viktigaste är att DU mår bra, för du gör Ludwig det oxå! Så ta tid för dig själv (svårt, jag vet) i den mån det går och glöm inte att du själv oxå har behov!

  Gällande selen – vilken sele har ni?
  Har du provat bärsjal? Den förändrade mitt liv! Det är mycket smidigare och man kan göra mycket mer med en sjal än med en sele.

  Ta hand om er!

  • Thessan skriver:

   Tack snälla för att du delar med dig, skönt å höra att det inte bara är jag som känner så här. Samtidigt som man, precis som du skriver, får vara självisk just nu så är det sååå svårt att avvisa någon men jag har insett att jag måste tänka på mig själv. Bara så svårt att få andra att förstå…

   Vi har en Baby Björn One, har inte testat bärsjal och nu när vi köpt selen blir jag nog så illa tvungen att nöja mig med den. 🙂

   Detsamma till dig!

 • Sofia skriver:

  Vilken liten sötis ni har:) Vår dotter är 7 månader och jag vet precis vilken stress det är med alla som vill besöka. Hos oss har det gått så långt att vi tyvärr fått säga till vissa nära och kära, och det är jobbigt. MEN det viktigaste är som du säger att ni hittar era rutiner och ert band mellan er allt annat får komma sen. Kram

  • Thessan skriver:

   Tack snälla och grattis till er lilla dotter också, hörde från Mika att ni fått barn! 🙂 Ja det är ju det som är det viktigaste, önskar att man slapp förklara för andra för det är sååå svårt att säga nej till just nära och kära. Många tror ju att de ”avlastar” genom att bara vara här men så är det ju inte, jag kan snarare känna att det blir jobbigare för då ska man dessutom vara social ovanpå allt annat och det orkar man inte (ler iaf inte jag) vara hela tiden… Stor kram till dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.