Att koppla in en lampa i väggen!

När vi planerade lamporna i huset var jag fast besluten om att jag ville att lampan i trappen skulle vara direkt ”inkopplad” i väggen så att man enkelt kan tända och släcka lampan innan man går i trappan. Där fanns redan ett hål i väggen med en insats för en glödlampa, insatsen hängde dock på ”tre kvart” och jag vet egentligen inte vilken typ av lampa man skulle kunna montera där eller om tanken var att man bara skulle ha en glödlampa utan lampskärm. Det såg i vilket fall förfärligt ut!

Hur som helst blev jag fullkomligt kär i denna lampan från Pholc (samma märke som taklampan vi monterat i vardagsrummet) men det var osäkert om vi skulle kunna koppla in den i väggen som jag hade tänkt mig så vi fick göra en chansning när vi la beställningen. Dels är lampan yteffektiv och passar därför ypperligt i en trapp dels är designen så himla snygg och ger verkligen trappen ett lyft för att inte tala om hur bra den matchar taklampan i vardagsrummet.

Problemet var bara att lampan levererades med en vanlig sladd som skulle kopplas in i en stickkontakt och vi ville istället montera lampan direkt i uttaget i väggen, något som varken jag eller maken kände att vi klarade av och av den anledningen fick ”outsourca” uppgiften till Jocke som löste problematiken med bravur. Tyvärr var det inte möjligt att placera lampan så att den täckte det redan befintliga hålet i väggen (jag ville egentligen haft lampan på just den höjden plus att det såklart hade varit snyggare utan plasthylsan undertill) vilket löstes med en plasthylsa och resultatet blev så himla bra. Nu kan man använda lysknapparna nedanför och ovanför trappen och vi har dessutom en stilren och snygg lampa monterad på väggen.

Vi beställde även denna lampan på Lampan.se som för övrigt har ett enormt utbud av lampor, rätt belysning gör verkligen så otroligt mycket i ett hem och även om vi redan har hunnit skaffa oss ett antal lampor så har vi många kvar innan vi känner oss nöjda med resultatet här hemma. Dels har vi ett par taklampor kvar att köpa (en till matbordet samt en till vardagsrummet på ovanvåningen) dels har vi flera fönsterlampor som vi ännu inte har hittat de rätta till. Letar ni lampor kan jag verkligen rekommendera Lampan.se som har ett enormt utbud, så skönt att kunna beställa majoriteten av lamporna till huset på ett och samma ställe. När man beställer på nätet tycker jag att servicen samt leverans/retur är så oroligt viktigt och visst är det minst lika viktigt att sprida sina erfarenheter vidare såväl positiva som negativa och av den anledningen vill jag tipsa er om denna nätbutiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.