Med gardinen i fokus

När jag började planera vårt sovrum var jag fast besluten om att vi skulle hitta exklusiva gardiner och åstadkomma den där ”hotellkänslan” som jag hade en vision om. Jag visste exakt hur jag ville att resultatet skulle bli och utmaningen blev således att hitta de rätta gardinerna samt upphängningen som ju är otroligt viktig för att åstadkomma den rätta känslan. Eftersom vi ville slippa att montera persienner i sovrummet var vi överens om att köpa mörkläggningsgardiner som man enkelt kan dra för fönstren, vilket såklart begränsade utbudet något. Som ni vet finns det en uppsjö av gardiner på marknaden, prisklassen varierar givetvis efter kvalitén på tyget och man får vad man betalar för. Nu när vi bor i hus har vi sagt att vi ska försöka köpa ”rätt saker” från början och av den anledningen var jag extra noga med att välja ut gardinerna vilket också är anledningen till att det har dröjt så otroligt lång tid innan vi fått dem på plats men nu är de monterade och jag är så förbaskat nöjd med resultatet som blev precis som jag hade tänkt mig.

Efter en ordentlig genomsökning på nätet trillade jag in på Mimou’s hemsida och förälskade mig direkt i en mörkläggningsgardin som exakt motsvarade mina önskemål, namnet på gardinen var dessutom mitt i prick ”mörkläggande hotellgardin” vilket såklart bekräftade att valet jag gjort skulle uppfylla känslan som jag var på jakt efter. Innan jag började leta gardiner kände jag inte alls till varumärket och blev så glad när jag av en slump trillade in på deras hemsida. Jag gillar dessutom sättet som Mimou arbetar på för de tar vara på de gamla traditionerna och väljer att jobba med enskilda hantverkare  och företag för att bevara det genuina i arbetssättet vilket jag tycker är högst aktuellt med tanke på rådande hållbarhetstänk som är så viktigt.

Gardinen som vi beställde är en klassisk hotellgardin som är hela 290 cm bred, den är sydd med veckband och har därför ett supersnyggt fall. Ytan på gardinen är matt vilket gör att nästintill allt ljus blockeras och nedtill har den dubbelt upplägg för att åstadkomma rätt tyngd på gardinen. Gardinen var dessutom 290 cm lång så min kära mor fick rycka in och hjälpa oss att lägga upp gardinlängderna så att de skulle passa vår takhöjd, herre min gud vilken insats hon gjorde och det är jag så otroligt tacksam för! Vi är supernöjda med gardinerna och visst blev resultatet förbaskat snyggt? Vi har valt att köra på ljusare toner när det gäller basen i sovrummet, sen kommer vi att addera blått (förmodligen någon mörkare nyans) som accentfärg i både påslakanset, överkast och prydnadskuddar vilket jag tror kommer bli supersnyggt. Jag tror dessutom att vi ska ha en matta under sängen!

2 reaktioner på “Med gardinen i fokus”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.