En kunglig dopklänning

När vi först bestämde oss för att Ludwig skulle döpas var vi rörande överens om att det skulle bli ett enkelt barndop, vi tänkte inte lägga någon vidare energi på tillställningen utan ta det lite som det kommer. Det hann dock inte gå en vecka förrän det bokstavligt talat kliade i fingrarna på mig och jag kände att jag istället ville göra denna ceremonin alldeles alldeles speciell. Efter att ha bokat det mest romantiska kapellet i Arild började tankarna om att återanvända min och mina syskons gamla barndopsklänning så smått att blekna och när jag trillade in på Grace of Sweden’s hemsida var planen om den gamla klänningen ett minne blott. Jag är nu fast besluten om att skapa en ny ”klänningstradition” för familjen och när jag såg att Grace of Sweden designar barndopsklänningar efter önskemål blev jag fullkomligt såld! Klart att Ludwig ska ha en egendesignad klänning till barndopet, man döps ju bara en gång här i livet plus att det blir en rolig story att en gång berätta för lilla Ludwig!

Jag har nu mottagit en första skiss av hans klänning utefter inspirationsbilder samt önskemål som jag mejlat över, jag måste säg att hela processen från tanke till skiss har gått så himla smidigt trots att all kommunikation skett enbart via mejl. Det är kanske inte helt otippat att jag har haft kungafamiljens barndopsklänning som inspirationskälla samt en av de färdiga klänningarna hos Grace of Sweden, de har nämligen superfina redan färdigsydda klänningar också. När det gäller val av tyg kommer livet samt ärmarna kläs i en alldeles bedårande spets från Dolce & Gabbana (se bilden), själva kjolen kommer bestå av ett enklare spetstyg för at kompensera det täta spetsmönstret på livet. Alltså klänningen kommer bli SÅ fin och jag längtar så att jag spricker efter att få se det färdiga resultatet, givetvis kommer jag att visa er klänningen så snart den är klar.

Det som nu kvarstår i barndopsplaneringen är:

 • fotograf, det hade nämligen varit enklare om jag själv slapp att fotografera under dopet. Om någon frivillig själ är villig att ställa upp får ni gärna meddela.
 • tårta, jag vill ha en barndopsinspirerad prinsesstårta. Restaurangen som vi ska ha mottagning på kunde i princip bara göra en vanlig prinsesstårta och skriva Ludwigs namn men jag hade gärna haft den lite mer ”anpassad” för ett barndop. Jag har dock hittat en person som gör superfina tårtor så jag kommer förmodligen beställa den från henne och ta med den till restaurangen.
 • musik, vi var lite inne på att boka en tjej som spelar fiol men nu blir det nog inte så för hon var alldeles för dyr. Barndopet tar 30 min totalt och vi hade tänkt oss 3-4 låtar så om ni har något bra tips får ni gärna hojta till.
 • håruppsättning, jag funderar på att ha samma frisyr som när Lillebror gifte sig så jag måste verkligen boka tid hos frisören snart.

5 reaktioner på “En kunglig dopklänning”

 • Anna skriver:

  Sök Audra Mae (f.ö. släkt med Judy Garland) ”Forever Young”. En fantastisk tolkning av den Bob Dylan-låt han skrev till sin förstfödde. Allt du som förälder vill säga till ditt barn, magisk i aukustisk version. Lycka till!

  • Thessan skriver:

   Lyssnade precis på låten och fick tårar i ögonen, väldigt fin låt! Inte klokt vad man blivit känslig som förälder. 🙂 Tack snälla, hoppas vi får alla bitar på plats i tid.

   • Anna skriver:

    Eller hur! Vi spelade denna på båda våra barndop, så mäktig i den miljön.. Appropå tårtor förresten kan jag varmt rekommendera Köpenhamnsbagerits prinsesstårtor, de är fantastiska! Tyvärr ska de lägga ner, annars är det ett anrikt kondis, i min mening ett av Malmös bättre. Även konditori Katarina är bra. Det är en tor dag, förstår att ni vill att det ska bli speciellt :).

    • Thessan skriver:

     Väldigt mäktig! Spelade ni den med orgel eller hade ni någon som sjöng eller hur gjorde ni? Vi fick tips av en kompis gällande tårta så nu har jag beställt från en i Vellinge, hoppas hoppas att den blir både fin och god! 🙂

     • Anna skriver:

      Hej!
      Vi spelade Audra Maes version via kyrkans PA-system, men drömmen hade ju varit att någon sjöng och spelade den aukustiskt.. En av mina vänner sjöng den, ackompanjerad av sin man, för sitt barn på deras namngivning 😊. Så härligt att det löste sig med tårtorna! Det kommer säkert bli jättebra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.