Thank God it’s Friday

Vilken natt! Jag tror inte att jag har sovit mer än tre timmar eller något, charmen med att vara småbarnsförälder! Ludwig vaknade vid halv två och efter det var det KAOS, han skrek för kung och fosterland och var dessutom alldeles varm. Vi tog tempen vilket visade sig vara lite lurigt för där finns olika åldersintervall som man kan ställa in på termometern som vi har köpt, när vi valde 0-3 månader så hade han feber men när vi valde 3 månader och uppåt så hade han inte feber och han är ju ett gränsfall med tanke på att han fyllde 3 månader i veckan. Jag blev dessutom osäker på om man ska räkna utifrån när han föddes eller utifrån beräknat BF! Det hela slutade hur som helst med att vi gav honom en alvedon i form av ett stolpiller som man för upp i stjärten, något jag hade hoppats på att slippa men eftersom barnmorskan rekommenderade oss att ge honom ett sådant om det visade sig att han inte mådde bra efter vaccinet så lyssnade vi på hennes råd. Maken fick bistå med hjälp och läsa instruktionerna på alvedonförpackningen medan jag skötte själva medicineringen, efter det fick jag sitta uppe med Ludwig i några timmar för så fort jag försökte lägga honom ifrån mig blev han jätte ledsen. Det känns som att han blivit blivit lite ”mammig” på sistone för ibland hjälper det bara att jag tar honom, kanske inte så konstigt eftersom jag spenderar dygnets alla 24 timmar med honom men jag vill verkligen inte att det bara är jag som ska kunna ta honom när han är på det humöret.

Jag låg hur som helst kvar i sängen fram till elva och småslumrade så halva dagen försvann i ett nafs, jag avskyr egentligen sådana här dagar då jag inte hinner med någonting! Beslutade mig i alla fall för att inleda dagen med en lång promenad i det fina vädret vilket uppskattades högt av Ludwig som somnade som en stock och sedan låg kvar och sov i ytterligare någon timme så jag har hunnit duscha och fixa till mig lite. Tänkte jag skulle hämta upp maken på tågstationen idag så att vi kan hämta vårt soffbord som vi har beställt. Det blir för övrigt en väldigt lugn afton här hemma med familjen ikväll, vi tänkte duka upp ett gigantiskt tapasbord på vårt nya soffbord och se om vi kan hitta någon bra film. Har ni några tips får ni gärna hojta till, känns som att vi har sett det mesta så vi behöver lite rekommendationer.

4 reaktioner på “Thank God it’s Friday”

 • Ingrid skriver:

  Stackars lilla l och er. Inget skoj med sådana nätter. Men vad är det för termometer? Feber är samma oavsett ålder. Det som skiljer är ju när man ska söka vård vid olika åldrar. Hoppas han mår bättre o att ni får sova. Kram

  • Thessan skriver:

   Nej fy, det var hemskt att se honom så ledsen men nu mår han bra igen! 🙂 Vi har köpt en digital termometer där man aktivt trycket in intervaller på åldern och tydligen så räknas feber annorlunda när barnet är mellan 0-3 månader. Hade inte heller någon aning om det… Kram

 • Josefine skriver:

  Febern räknas olika för de åldersgrupperna. Det är därför det finns olika inställningar. Jag byter åldersgrupp efter att barnet passerat.

  Att Ludwig blivit mammig är som du säger inte så lustigt. Det kommer pappiga perioder senare. Men ett råd. Låt pappa ta honom om kvällen. Turas om att natta. Här hemma ser nattnings processen olika ut, men Lukas vet vad som gäller med vilken person.

  • Thessan skriver:

   Ja men visst är det så? Det verkar ju vara det på vår termometer i alla fall, något vi inte alls var införstådda med så det ställde till det lite härom natten! Hur gör man då när barnet är i gränsfallet, som Ludwig hade precis passerat 3 månader….och valde vi 0-3mån så hade han ju feber men om vi räknade honom som över 3 mån så hade han inte feber. Nu gick vi efter sunt förnuft och han var jätte varm och superledsen så han mådde ju inte bra.

   Nej men precis, det är ju kanske inte så märkligt. Vi försöker göra så att CJ har honom på kvällarna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.