Ludwigs barndop – Arilds Kapell

I lördags hade vi barndop för Ludwig och som jag redan har berättat valde vi att döpa honom i Arilds Kapell, valet föll på just detta kapellet av den enkla anledningen att vi ville ha en liten och genuin kyrka/kapell som låg på en mysig plats här i närheten. Jag tycker att omgivningen spelar så stor roll i sådana här sammanhang och när jag började titta på kyrkor/kapell i Malmö så var de antingen för stora eller också väldigt ”omysigt” placerade. Det var likadant när vi gifte oss, vi letade med ljus och lykta efter det perfekta kapellet att säga ja till varandra i och jag tror ta mig tusan att vi lyckades med att hitta det mysigaste kapellet i hela Sydafrika. Här i Arilds kapell slapp vi dessutom att dela doptid med andra barn vilket har blivit allt vanligare framförallt i de stora kyrkorna och personligen tycker jag inte det blir lika mysigt, jag vill att det bara ska vara våra nära och kära som är på plats.

Först var vi inne på att hålla barndop på Ven men i och med tidpunkten på året kände vi att det var alldeles för riskabelt med vädret, det är ju inte jätte kul att åka båt och sedan promenera upp till den lilla kyrkan som ligger högt upp på en kulle om det regnar. Nu hade vi en hiskelig tur med vädret i lördags, fram tills på morgonen när vi vaknade hade nämligen väderprognosen sett allt annat än ljus ut för att slutligen vända om totalt och visa en stor sol. Det var dessutom vindstilla så bättre än sådär hade det knappast kunnat bli, jo om det även vore lite grönt i träden kanske. Vi är hur som helst mer än nöjda med utfallet!

Jag tänkte att jag delar upp dopinlägget i två delar och i detta inlägget bjuder jag på lite interiörbilder från kapellet, vi hade dekorerat med vita rosor och brudslöja precis som vi hade gjort i kapellet där vi gifte oss. Vi beslutade oss dessutom i sista minuten för att hyra in en person som spelade fiol och för att göra ceremonin extra speciell valde vi att gå in (tillsammans med Ludwigs två faddrar) till samma låt som vi gick in till när vi gifte oss (Bach – Air on a G-string) vilket blev känslomässigt lite för mycket för mig för när vi väl kom fram i kapellet rann tårarna längst med kinderna. Varför blir det så påtagligt när man befinner sig i en kyrka/kapell? Jag tycker att livet på något vis känns så skört när man står där och blickar ut över sina nära och kära och framförallt nu när vi har vår lilla Ludwig.

Alva som vi hade hyrt in för att spela fiol spelade följande låtar:

Bach – Air on a G-String (denna kan ni höra en nytt på i min Insta Story där jag filmade innan dopet började)

För kärlekens skull

Du vet väl om att du är värdefull

Ida Sommarvisa

Ludwig bar sin fina dopklänning och skötte sig jätte bra, just när kyrkklockorna ringde blev han lite ledsen men annars var han en glad liten gosse under hela ceremonin. Han lyckades dessutom undvika att kräka under hela tiden som han hade klänningen på sig! Nu fick vi tyvärr inga bra bilder på oss alla när vi stod där framme, vi bad våra föräldrar att filma lite samt ta bilder men det var inte de vackraste minspelen som dokumenterades så vi får nöja oss med Ludwig som faktiskt blev skarp på flertal bilder. Jag är så glad att vi i alla fall knäppte av dessa bilderna för det är verkligen en dag som man vill minnas och senare i livet kunna visa bilder från för Ludwig…

Jag är så glad att jag hittade in till Grace of Sweden’s hemsida, klänningen Ludwig bar blev nämligen så otroligt fin och till och med prästen påpekade att det var den finaste dopklänningen hon skådat och det måste väl ändå vara ett bra betyg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.