Vårt mattval i middagsrummet

I fredags fick vi vår första leverans av golvmattor, vi har nämligen beställt nya mattor till alla ”sällskapsrum” och just den här som vi valde till matrummet kommer från Linie Design och fick äran att husera under middagsbordet. Mattan är tillverkad i 100% ull och är således en tåligare variant av matta, något man ska tänka på när man ska ha mattan under matbordet för där kommer man ju inte bara att spilla matrester utan även dra stolarna fram och tillbaks vilket sliter mycket på en matta. Något som vi har fått lära oss längst med vägen under vår ”matt-research” är att det gäller att vårda mattorna! Viskosmattor som är så populära ska man tex inte dammsuga med ”mattinställningen” på dammsugaren, ställer man ett bord på mattan blir det bestående märken från där bordet har varit placerat och spiller man är det i princip omöjligt att få bort fläcken! Man ska dessutom med jämna mellanrum dammsuga mattorna på båda sidorna! Därför rekommenderar jag en matta i ull just under middagsbordet, under soffborden kommer vi dock att ha viskosmattor.

Vi är ju långt ifrån klara med matsalen men man kan redan nu se hur mycket en matta gör till inredningen, att jobba med textilier och matcha materialen bidrar verkligen till att det ser ombonat och välbalanserat ut i rummet. Vi fattas fortfarande en taklampa, någon form av skänk på väggen bakom matbordet samt lite nya krukor till fönstren (jag flyttar rundor på krukorna nedan och de har slutligen  funnit sin plats i vardagsrummet) och kanske någon tavla och inredningsdetaljer. Jag tänker mig även att vi tids nog ska ha två Y-stolar vid bordsgavlarna och placera de grå stolarna från Hübsch på långsidorna, jag tror att det hade blivit en snygg matchning!

Bord, stolar och golvlampa kommer från Hübsch, mattan heter Tile och kommer från Linie Design (vi har färgen Petrol Blue), serveringsvagnen är signerad Norrman Copenhagen, fönsterlamporna har vi beställt från Lampan.se

Jag blev fullkomligt kär i mönstret på denna mattan, generellt tycker jag att det är svårt att köpa mattor för det är inte helt lätt att föreställa sig hur det kommer att se ut när mattan väl är på plats i rummet. Vi velade länge och tog hem flertal mattprover innan vi slutligen bestämde oss för just denna, med facit i hand tog vi helt rätt beslut för den gjorde sig verkligen i matrummet.

Linie Design är inte helt otippat ett danskt designerföretag, danskar är enligt mig helt fenomenala när det kommer till design! Ser man till våra val i hemmet kommer väldigt mycket från just danska designers och den röda tråden i vår inredning går i modern nordisk design. Så fort vi betat av en ny inredningsdetalj riktigt kliar det i fingrarna efter att få nästa detalj på plats, jag får liksom inte nog och tur är väl det för annars hade nog huset fortfarande ekat tomt!

1 reaktion på “Vårt mattval i middagsrummet”

  • Cecilia skriver:

    Hej!
    Du/ni har inspirerande stil!! Måste fråga vart bordslampan kommer ifrån?
    Är det markslöjd? Isf vilken modell och storlek? Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.