Classy denim och en nerkräkt mamma

Dagens outfitfotografering blev väl ingen höjdare! Jag och Linda hade bestämt träff inne i stan och tänkte att vi kunde slå två flugor i en smäll och knäppa av lite bilder på våra outfits men det är sannerligen ingen höjdare att ta foto när solen står rakt på himmelen, skuggorna lägger sig likt en mask över ansiktet och exponeringen blir inte särskilt smickrande någonstans MEN vi försökte i alla fall! Ser ni förresten vad det är för byxor jag har på mig?! Jag blev fullkomligt överraskad när jag kunde knäppa knappen i midjan för dessa cigarettbyxor från Henri Lloyd i storlek XS är verkligen inte stora i storleken, givetvis sitter de något tajtare än vad de gjorde innan graviditeten men ändå! Man får vara glad för det lilla! Jag passade även på att sporta mina nya sneakers, så skönt med bekväma skor när man går på stan och bär rundor på en bebis.

Alltså det är verkligen andra tider nu! Vi slog oss ner på Espressohouse för att köra en ”offentlig amning” (vi hade inget val!!) och självklart beslutar Ludwig sig för att runda av sin måltid med att kräka ner både mig och sig själv, jag torkar rutinmässigt av kräket och tänker att det nog inte var så farligt (alltså jag har en stor fläck ungefär vid skrevet på byxan och sen på hela axeln ner mot bröstet). Efter amningen lägger jag tillbaks Ludwig i vagnen och går till kassan för att beställa en Frapino, jag tycker att människorna i kön tittar lite märkligt på mig och inser först när jag kommer tillbaks till mitt sällskap att två av knapparna precis i brösthöjd på min skjorta hade knäppts upp så jag står alltså och flashar HELA härligheten för precis alla i kön såväl som för expediten! Nåväl, åter igen tänker jag att det nog inte var så farligt (det är galet vad man tullar på saker och ting numer!!)! När jag sedan kommer tillbaks till mitt sällskap hör jag världens brakare från vagnen och givetvis bajsar Ludwig ner hela sig själv, det går igenom alla kläderna och kladdar även ner filten i vagnen! Ungefär där ville jag bara sjunka genom jorden och ta tidsmaskinen hem till huset, mammalivet säger jag bara! Jag var HELT slut efter denna turen in till stan!

Skjorta: Berkeley Company / Cigarettbyxor: Henri Lloyd / Sneakers: GANT (finns på rea) / Skötväska: Bagasi

Foto: Linda

6 reaktioner på “Classy denim och en nerkräkt mamma”

 • Johanna Håkansson skriver:

  Hej! Vad härligt att du delar med dig av hur det inte alltid blir som man tänkt sig 🙂
  Det är inte så glamuröst att vara småbarns förälder alltid. Jag har alltid varit en person som är lite klumpig och lätt spiller på mig. Så tyvärr hade jag aldrig vågat ha vita eller för ljusa byxor. Min dotter fyller 2 år den 1/8 tyvärr blev hon ej mätt på min bröstmjölk så fick sluta o amma tidigt. Men jag fick byta blöja på en nerbajsad Linn en gång på en offentlig toalett med världens sämste skötbord.
  Fattade inte heller varför folk kollade konstigt på mig. Sen när jag kommer hem ser jag att jag har en REJÄL bajsfläck pä tröjan!! Den fick slängas sedan 🤣🤣. Vad jobbar du med förresten spännande. Jag har mest jobbat på förskola men nu är jag fritidspedagog.

  • Thessan skriver:

   Hej Johanna,
   Det är verkligen inte något glamouröst liv att vara småbarnsförälder, haha! Tur man till slut slutar bry sig för annars hade man ju aldrig orkat med! Ja de där offentliga skötborden är allt som ofta väldigt spartanska och där vi var igår kom man knappt in med vagnen på toaletten. Haha, fick mig ett gott skratt av din lilla story, det kommer garanterat att hända mig med tids nog! Jag jobbar som Accounting controller på ett godisföretag men just nu är jag mammaledig och vet inte exakt hur länge det blir…

 • Emma skriver:

  Känner igen mig i det där😅 har en son på 7 veckor och brösten läcker en del, skulle iväg till frisören och det blir aningens stressigt att komma iväg för det ska ammas och bytas blöja precis när vi ska åka, sen ska allt in i bilen och bebis sättas fast i stolen, svetten rinner och det märks knappast att jag duschat samma dag, parkerar bilen och går genom stan för att komma till frisören, tycker att folk stirrar konstigt men tänker inte mer på det, när jag väl sätter mig i frisörstolen och ser mig själv i spegeln ser jag de enorma blöta fläckarna över båda brösten, hade tydligen glömt amningsskydden efter att det skulle panikätas innan vi åkte, och ja, brösten läckte såklart… och inte hade jag varken tröja eller jacka att dra över, så där satt jag och låtsades som ingenting och var såklart tvungen att vandra tillbaka genom stan så 🙈 vilka snygga solglasögon du har förresten, vad är det för märke?

  • Thessan skriver:

   Hahaha, nu fick jag mig ett gott skratt! Vi borde helt klart bli bättre på att dela med oss av dessa bisarra situationer så att man inte känner att man är ensam på jorden om att tycka det är lite jobbigt. Märket på solglasögonen är TRIWA, dock har de några år på nacken nu…

 • Emma skriver:

  Tack för att jag fick ett gapskratt här på morgonen Tussen! Kan nästan känna svetten bryta ut bara jag tänker på att vara i situationen. 😘

  • Thessan skriver:

   Haha, ja så här efterhand kan jag också skratta åt det!! Kan lova dig att svetten rann både här och där, fy för!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.