En oas av intryck

-det här inlägget publiceras i samarbete med Mrs Mighetto

Mitt mål är att Ludwigs rum ska bli en oas av intryck, det ska vara ett spännande rum för barn att gå i in i och jag vill att det ska bli ett rum som barnen vill stanna och leka i. Samtidigt vill jag att det ska bli ett rum som är estetiskt ”välinrett” och av den anledningen tar det sin lilla tid att bli klar med inredningen. I helgen när mamma & Jocke var på besök fick vi upp sänglampan, i form av en luftballong, som vi köpte för evigheter sedan men som har blivit liggandes i kartongen fram tills nu. Vi har nämligen gett upp att fixa med sådana här saker själv och istället blir det lite av en tomteverkstad varje gång Ludwigs mormor & morfar är på besök, vilket kan bli en rolig anekdot att berätta för honom när han blir större!

Hur som helst kunde jag inte bestämma mig för vart jag ska hänga upp Miss Bella och Mr Edward  så den förstnämnda postern får helt enkelt göra en mellanlandning och hänga på hedersplatsen på självaste byrån, här frontas hon så fort någon går in i rummet och visst är bilden effektfull? Hade det inte varit för att det är lite opraktiskt så hade jag velat behålla henne här! Färgerna i bilden passar utomordentligt bra in på Ludwigs rum och så fort jag har tagit mig tid att köpa ännu en posterhängare ska de båda figurerna upp på väggen, helst vill jag att de ska hänga tillsammans någonstans och eftersom bilderna är ganska stora behöver jag tänka över resten av möbleringen innan jag kan bestämma mig.

På elementskyddet har jag placerat Ludwigs födelsetavla som han fick av sin mormor & morfar när han döptes, likaså fick han den fina bilen som jag själv är helt kär i! Än så länge agerar elementskyddet även bokhylla men tids nog tänker jag mig en annan lösning för hans böcker. I fönstret ska jag köpa någon trevlig blomma att ha i krukan som vi för övrigt fick av Daniel & Marlena i inflyttningspresent, jag tyckte att den passade alldeles ypperligt inne på Ludwigs rum och det kommer bli så fint när jag väl införskaffat den där blomman. Fönsterlampan ska bytas ut och jag funderar lite på om vi ska ha en EOS bordslampa, dvs samma lampa som i taket fast som fönsterlampa sen vill jag även ha en ”nattlampa” i fönstret. Jag har spanat in en jätte söt kanin men helt enkelt inte köpslagit än, den kostar nämligen en slant och för tillfället har vi haft andra prioriteringar.

På bilden ovan ser ni sänglampan som vi monterade i helgen.

Jag har dessutom glömt att visa er STRING-hyllan som vi hängde upp för ett tag sedan, givetvis med hjälp av Ludwigs morfar, och visst blev det fint? Nu har jag inte hunnit ”styla” hyllan än utan bara ställt lite av de fina presenterna som Ludwig fått av familj och vänner, jag tänker att Iris-lamporna ska rama in hyllan lite snyggt och undertill ska vi placera ett litet skrivbord och stol (jag har bara inte hittat det rätta). Utöver det ska vi köpa en liten garderob och eventuellt även ett Tipi-tält, beroende på vad vi beslutar oss för att göra med den utstickande delen på Ludwigs rum. Vi har nämligen funderingar på att bomma igen den delen och göra om den till förvaring men vi har inte bestämt oss än, annars tänker jag att den delen får bli lite av en myshörna och i så fall placera ett Tipi-tält där inne samt någon vägghängd hylla mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.