Högsommarvärme i maj

1) här   2) här   3) här   4) här   5) här   – affiliatelänkar   

Jag vet att man inte ska klaga när vi väl har ett soligt Sverige men alltså den här värmen tar kål på min lilla bebis (och mig), det är nämligen lättare sagt än gjort att njuta av solens strålar när man har en liten! Istället för att vistas i solen jagar jag skuggplatser åt Ludwig och det slutar alltid med att jag tar den enkla utvägen och håller mig inomhus, på sin höjd hinner jag sitta i solen i tjugo minuter innan han blir fullkomligt otålig och skriker på att bli buren. När man sedan ska ta bilen någonstans bokstavligt talat KOKAR baksätet av värme och det skär i mitt mammahjärta av att höra honom gråta hysteriskt.

Hur som helst, när kan man låta bebisen bada i en uppblåsbar pool? Det känns som att han är lite för liten för det än? Vi har ju riggat med UV-dräkt inför sommaren och jag tänkte även beställa en keps likt den från Freds World men oavsett ska man väl inte låta bebisarna vistas i solen…

6 reaktioner på “Högsommarvärme i maj”

 • Ingrid skriver:

  Nej. De ska aldrig vara i solen. Under ett år ska man undvika direkt solljus.
  Är inte så drömmigt som många tror att vara mammaledig under sommaren med liten för är som du säger att man kan inte vara ute så mkt. För mig förra sommaren blev det mest promenader då jag njöt av solen.

  • Thessan skriver:

   Får väl se hur det kommer gå i Cannes, haha! Nej det är verkligen inte det, nu har jag testat att ha honom ute i skuggan på en filt men blir nojig över alla mygg och kan inte riktigt koppla av. Promenaderna är dock ljuvliga precis som du skriver, igår gick jag två rundor på 5km vardera! 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag brukar gå ut och köra lång bilen med full AC på en stund innan vi ska åka så bilen har hunnit bli sval innan vi sätter oss, mörkat att det gör att V trivs mycket bättre i bilen!

  • Thessan skriver:

   Det är ju smart, dock funkar det inte när man ska köra själv med honom för man kan ju inte lämna bebisen hemma själv…

   • Sofia skriver:

    Jag sätter Valdemar i babyskyddet inne i huset, har det inte i billen nu när det är varmt då det blir så uppvärmt då, sen tar jag med honom utbrister bilen sätter babyskyddet i skugga bredvid förardörren och sen igång med bilen

    • Thessan skriver:

     Ja det gör jag också, bär alltid ut/in honom i det eftersom det är så smidigt. Så smart att köra igång bilen en stund innan, för tillfället kan vi inte parkera bilen här vid huset men så fort vår uppfart är klar så är det ju klockrent att starta bilen en stund innan. Där vi parkerar bilen nu är det typ ingen skugga alls…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.