Hortensia och snygga krukor

Förstår ni att denna fina Hortensian dog efter bara två dagar hemma hos oss, hur är det ens möjligt? Tydligen så är Hortensian, enligt svärmor, en av de svåraste blommorna att sköta om eftersom den dels behöver vattnas dagligen och dels ska den stå ljust men inte i direkt solljus. Jag gjorde väl i princip alla fel under de två dagarna som den fick lov att pryda vårt köksfönster.

Jag hann i vart fall föreviga den stackars blomman när jag fotade mina nya krukor, jag tycker att det är så mycket enklare att se vart krukorna passar bäst in om man fotograferar dem och sedan jämför bilderna. Matrummet är det rum som är minst klart här hemma och av den anledningen borde jag kanske placera dem här nere, jag hade ju så gärna haft två gigantiska hortensior i dessa fönstren för det gjorde sig verkligen med lite färg i detta rummet.

Jag tror förresten inte att jag visat er fönsterlamporna som vi (eller rättare sagt Jocke) har monterat i taket (så att man kan tända och släcka lamporna på lysknappen i väggen). I julas när vi hade våra julstjärnor hängandes i fönstren insåg jag att jag ville behålla ”mysfaktorn” som en hängande lampa ger och jag blev så nöjd med resultatet! Hängande fönsterlampor har väl inte varit särskilt trendigt de senaste åren men nu är det på ingång igen, jag blev överraskad över hur många fina lampor det finns och insåg ganska snart att många välkända designers även har ”hängande” (vad kallar man denna typen av lampor?) fönsterlampor i sina lanseringar.

Vi har beställt lampan från Lampan.se som för övrigt har ett enormt utbud med lampor, jag tänkte snart börja spåna på en taklampa till middagsrummet så att det inte ser så himla tomt ut där inne.

5 reaktioner på “Hortensia och snygga krukor”

 • Emma skriver:

  Jag har inte heller lyckats med hortensia tidigare. Fick dock ett grymt tips av en trädgårdshandlare, man ska doppa ner hortensian i vatten och låta den (krukan med jord alltså, inte blad och blommor) stå i vattenbad tills den slutat bubbla, detta gör man varannan dag, har testat detta på min nya hortensia och den har hållit i två månader nu, är fortfarande lika fin som när jag köpte den! Står inte i direkt sol dock utan på vardagsrumsbordet.

  Visst är det fint med hängande lampor i fönstret! Vi införskaffede oss också det efter att vi tog ner julstjärnorna, blev så tomt utan!

  • Thessan skriver:

   Åh va roligt att du tipsar om det idag för jag fick precis samma tips av min kompis nu när jag var på 1års kalas tidigare idag. Jag måste testa det på den hortensian som vi har kvar, den ser visserligen halvtaskig ut men kanske den kan repa sig aha vattenbadet. Men hur lång tid brukar du ha dem i vattenbad?

   Ja men visst är det, så fint samt så fyller de ut fönstret upptill så snyggt.

   • Emma skriver:

    Jag har i den i kanske 5 minuter, egentligen räcker det att sänka ner den och ha den i så länge det kommer luftbubblor, men min har mått fint av att stå 5 minuter så kan jag greja med annat under tiden, sedan låter jag den rinna av innan jag ställer den i krukan igen så att den inte riskerar att stå i vatten. En hortensia som redan blivit ful är tydligen nästan omöjlig att rädda sa de till mig sa trädgårdshandlaren, försökte nämligen med min gamla, men försöka kan man ju ändå!

    • Thessan skriver:

     Jag lät den stå i nästan en timme, haha! Men det verkade göra susen för den ser bättre ut nu! Men jag tog bara ett plastlock som är ca 5cm högt, jag borde kanske ta en plastlåda så att hela krukan täcks av vatten?

     • Emma skriver:

      Yes, hela krukan ska täckas av vatten så att den översta jorden också blir dränkt😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.