Den perfekta resevagnen som går att fälla ihop

Semestern börjar närma sig med stormsteg och jag inser att det är sjukt mycket prylar man ska ha på plats innan man reser på semester med en liten bebis! Igårkväll bytte vi ut liggvagnsdelen på vår resevagn och kopplade på sittdelen, Ludwig fick teståka vagnen inomhus och han tyckte att det var så spännande att sitta upp medan jag körde runt honom. Han såg nästan lite stolt ut där han satt. Först tänkte jag byta ut liggdelen på vår ”hemmavagn” också men jag blev osäker på när man kan låta bebisen åka i sittdelen, måste han vara över ett halvår eller kan man byta ut den innan? I och med Ludwig föddes tre veckor för tidigt blev jag dessutom osäker på om man ska ta höjd för dessa veckorna också?

Jag är så glad att vi redan har resevagnen säkrad, vi har en baby jogger City Tour Lux och jag tänkte att jag skulle hinna med att fotografera den nu inom det närmsta och ge er en lite recension. Vi har ju inte hunnit använda den vagnen så mycket än men nu i sommar kommer den att användas flitigt och jag planerar såklart att dela med mig av en utförlig recension, jag är hur som helst redan imponerad på hur packningskompatibel barnvagnen är då man till och med kan vika ihop liggdelen och packa ner den i den tillhörande reseväskan. Är det någon som vet om man kan ta med resevagnen som handbagage på flyget? Det vore ju så himla skönt! Vi kom även på att vi måste ha med oss bilbarnstolen eftersom vi kommer ta en del taxiturer i Cannes, det blir ju jätte bökigt, är det någon som har någon erfarenhet kring att resa med bebis?

Jag såg förresten att flertalet resevagnar från baby jogger nu finns på rea här (klick).

6 reaktioner på “Den perfekta resevagnen som går att fälla ihop”

 • Sofia skriver:

  sittdel kan du byta till innan 6 månader om han är redo för det, tex om han inte längre vill ligga ner, känns sittdelen stor rekommenderar jag varmt en inovi-dyna som gör sittdelen mer ombonad, mjuk och lite mindre. Du behöver alltså inte ta höjd för de för-tidigt-födda veckorna när du byter till sittdel, det är bebisen själv som bestämmer när han är redo (finns ju bebisar som älskar sin liggdel fram till de är långt över halvåret). Jag har en väninna som fick sin lilla tjej fem veckor tidigt och hon vägrade liggdel redan vid fem månader och då byttes det till sittdel och sen gick det mycket bättre med promenaderna 🙂
  Ang att ha vagnen som handbagage så är det svårt idag att säga generellt utan man måste kolla med det flygbolag vad de har för mått på handbagare och utgå från det. Stor kram!

  • Thessan skriver:

   Han gillar visserligen fortfarande att ligga ner i vagnen, han somnar typ direkt när jag rullar den utanför huset. Ska spana in den där dynan, kände inte alls till den! Tror kanske det är mamman snarare än bebisen som vill montera på sittdelen NU, haha! Ja jag misstänkte det, får kolla upp det där! Kram och glad midsommar

 • Emma skriver:

  Man kan även hyra en skyddsväska från airshell om man vill kunna resa med sin egen vagn och slippa köpa resevagn. Finns att hyra på airshells hemsida och så hämtar man på flygplatsen. Man bokar det i förväg, sedan hämtar man väskan när man ska med flyget, packar ner vagnen i väskan och checkar in den som specialbagage, kostar 200 kr per vecka tror jag. Väskan skyddar vagnen och den skadas alltså inte vid transport. Vi ska göra så nu när vi ska flyga, älskar vår joolz och känns skönt att slippa byta vagn😊

  Vår 3 månaders hade nog gärna velat ha sittdelen redan nu för han hatar att ligga ner och inte se något! Men väntar nog ett tag till, svårt att veta när man kan byta!

  • Thessan skriver:

   Men åhl tack snälla för tipset, hade ingen aning om detta! Vi ska ju dels ha resevagnen men även bilbarnstolen med oss så vi hade verkligen behövt hyra ett sånt där skydd, bilbarnstolen får ju inte råka ut för skador!

 • Alexandra Berg skriver:

  Min lilla var bara ca 4 månader när jag bytte till sittdelen. Jag bytte för att hon hela tiden försökte resa sig i liggdelen o ville titta ut. I och med att hon va så liten så hade jag oxå en Inovi-dyna, det blev jättebra i vagnen 😊 Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.