Xperience – Lailas Luxury Salon

-det här inlägget publiceras i samarbete med Xperience Lailas Luxury Salon

Igår hade jag och Linda bokat in oss på ett välbehövligt frisörbesök på Xperience, en centralt belägen frisörsalong här i Malmö som vi har hört så mycket positivt om. Det här med att hitta rätt frisör är ju inte alltid det lättaste men när man väl hittar en som man gillar så biter man sig fast och det är precis vad jag kommer att göra! Laila som driver salongen tog så väl hand om oss och vi kände oss så otroligt omhändertagna redan från första stund, jag gillar hennes koncept att inte bara erbjuda sin expertis när det kommer till att fixa håret utan även delar med sig utav sin kompetens och gör kunden medveten om hur man ska sköta sitt hår. Jag hade tex inte en aning om att man inte ska kamma ut håret när det är blött, det gör jag alltid och tydligen så är det därför jag har så många avbrutna hårstrån! Nu när jag ammar/har varit gravid upplever jag att jag har fått så otroligt mycket ”bebishår” i nacken, antingen är det hårstrån som brutits av eller också är det som det håller på att växa ut? Vid tinningarna har dock håret helt brutits så det ser nästan ut som att jag har snaggat mig på dessa områdena, inte särskilt smickrande precis! Någon som upplevt detsamma?

Xperience ligger på Östra Rönneoholmsgatan precis vid Triangeln här i Malmö, väldigt centralt och bara någon minut promenad från mitt kontor vilket är perfekt sen när jag är tillbaks från mammaledigheten. Jag gillar verkligen att Laila har satsat på inredningen i salongen, man får direkt en känsla av lyx och hennes sinne för perfektion gör sig verkligen till känna. Första intrycket gör ju så otroligt mycket och det är så många som inte tänker på detta när de driver eget, när jag gör skönhetsbehandlingar vill jag känna att stället jag går till är precis lika fräscht som behandlingarna som erbjuds!

Nu köpte jag inga produkter denna gången men jag blev lite nyfiken på varumärket Caviar som Xperience tagit in, precis som namnet avslöjar har man extrakt från kaviar i produkterna vilket ska vara otroligt vårdande för håret. Jag tror bestämt att jag får testa av dessa produkterna och skriva ett separat inlägg om min upplevelse av dem…

Jag har ju verkligen misskött mitt hår när det kommer till färgning, jag har bland annat färgat hela håret varje gång jag färgat det och det i sin tur har gjort att längderna blivit mörkare än hårbotten så Laila fick använda en speciell teknik för att jämna till färgen igen. Denna gången valde jag att bara färga håret så nära min naturliga färg som möjligt samt klippa topparna men funderar på att göra någon förändring av frisyren efter sommaren, jag får se om jag vågar men jag har länge funderat på att testa att klippa page. Jag har dock haft håret typ axellånet tidigare och jag kände mig inte alls bekväm i den längden men det är nog för att jag inte orkar lägga tid dagligen på att styla mitt hår och en sådan frisyr kräver sin styling…

Laila valde att först färga mitt hår och sedan klippa det, på Linda gjorde hon tvärtom eftersom vi har olika hårtyper vilket också kräver olika behandling. Jag är så nöjd med färgen, äntligen en frisör som kan det där med färg! Vi fick även håret stylat och nedan kan ni se det färdiga resultatet, jag önskar att jag kunde göra sådana där lockar med plattången. Ni kommer såklart få följa min hårresa hos Laila löpande här i bloggen och längre fram tänkte jag även dela med mig av lite trevliga erbjudanden…

Foton på mig: Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.