Symptom efter amning

Som jag redan nämnt drabbades jag av enorm värk i framförallt höfterna efter att jag slutade amma och sedan dess har jag besökt läkaren vid två separata tillfällen samt sjukgymnasten vid ett tillfälle. Läkaren har väl inte direkt kunnat ge något svar på varför jag drabbats av sådan enorm värk för det finns inte något känt samband att amningen skulle orsaka värken men sjukgymnasten menade på att precis som när kroppen förbereder sig inför en graviditet och man då kan drabbas av foglossning (vilket jag gjorde) ska kroppen efter en graviditet gå tillbaks och stabilisera sig och den processen kan ta upp emot ett år om inte ännu längre. När man slutar amma genomgår kroppen en hormonförändring vilket kan leda till att höfterna blir något ostabila och därmed lite extra känsliga för belastning och på så vis leda till att man får ont, jag har ju även värk i fötterna och handlederna och när det gäller fötterna kan det ha att göra med att man under graviditeten ”trampat ut foten” och handlederna kan förmodligen förklaras med att jag konstant går omkring och bär på en tung bebis. Nåväl, värken har inte blivit bättre men jag hoppas på att det snart vänder. Jag har blivit ombedd att dagligen, under en månads tid, göra ett antal övningar för att träna upp höfterna samt bålen. Jag blev även rekommenderad att börja cykla så nu ska jag äntligen komma igång med spinningen tänkte jag, jag har redan bokat mitt första pass på fredag och jag ser så himla mycket fram emot det!

Förutom värken har jag även haft lite andra märkliga symtom, jag går tex och kissar helt bisarrt många gånger per dag och varje gång är det som att jag inte fått kissa på flera dagar vilket är märkligt med tanke på att jag inte fyller på med särskilt mycket vätska. Utöver det blev jag ganska rädd häromdagen när vi hade slagit oss ner i soffan för att titta på en serie och jag upptäckte att jag såg dubbelt, jag tog genast av mig linserna och satte istället på glasögonen men dubbelseendet fortsatte. Nu var det bara texten på tv-rutan som jag såg dubbelt men ändå, jag tror bestämt jag måste kolla upp synen för jag har förstått att även den kan ändras under en graviditet. Ni får väldigt gärna dela med er om ni har haft liknande symptom efter er graviditet/när ni slutat amma, så märkligt hur kroppen kan reagera och man blir ju faktiskt lite rädd att det är något allvarligt.

4 reaktioner på “Symptom efter amning”

 • Louise skriver:

  Hade också väldigt ont i fötterna och handlederna efter första barnet men det gick över efter en tid! Nu efter andra barnet och jag ont i mina fötter även denna gången fast inte så pass mycket som efter första barnet!

  • Thessan skriver:

   Så jobbigt med alla krämpor, jag menar det är ju tillräckligt jobbigt bara att bära på barnet/förlösa det och sedan få vardagen att gå ihop som vanligt med en liten knatte. Hoppas du blir bättre snart…

 • Jonna skriver:

  Tänkte på det, har du dubbelkollat dina sköldkörtelvärden (samtliga) efter din graviditet och förlossning? Precis som du nämnde så är det ju fasligt många hormonella förändringar som sker i kroppen vid och efter förlossning och en underfunktion kan temporärt övergå till hypertyreos. Det kan då ge symptom såsom dubbelsende och värk – om din läkare inte redan har kollat detta så kan det kanske vara värt att ta upp till diskussion. Hoppas att det löser sig oavsett – vet hur det kan tära när träning inte fungerar som vanligt!

  • Thessan skriver:

   Ja de kollade mitt sköldkörtelvärde sist jag var hos läkaren och det var helt perfekt (tror det låg på 2.0), sen vet jag inte om de kollade ”båda” men jag antar att värdet skulle avvikit om något skulle varit fel oavsett om det är det ena eller det andra hållet. Ja jag börjar minst sagt bli trött på alla krämpor som graviditeten/förlossningen inburit, tack för din omtanke….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.