Ett hav av lavendel

Nu till helgen ska vi ta tag i trädgården, det krävs visst en del planering om det är så att vi vill ha det fint tills nästa år! Vi hade tex först tänkt vänta med att fixa gräsmattan på framsidan tills vårkanten men tydligen ska man så/rulla ut (vi kommer nog köpa en färdig gräsmatta som vi bara rullar ut) gräset redan nu i höst. Vi är ju fortfarande inte klara med uppfarten, mer om detta i ett separat inlägg, men nu tar vi i alla fall tag i att fylla på med jord där det behövs (ett resultat av att vi höjde tomten på framsidan). Vi tänkte nog även så lavendel längst med staketet på framsidan så att det tids nog blir ett lila hav av denna ljuvliga blomster, det är helt klart min favoritblomma när det kommer till trädgårdsblommor. Jag älskar effekten som den ger med sin intensivt lila färg och att blommorna står så tätt och dessutom verkar blomma väldigt länge samt i omgångar!

2 reaktioner på “Ett hav av lavendel”

  • Ida skriver:

    Och de doftar fantastiskt! Jag älskar också lavendel men har hitintills inte lyckas få till nån sån maffig häck. Får fortsätta att plantera plantor helt enkelt 🙂
    Tror lavendel gör sig riktigt bra mot ert hus och staket.

    • Thessan skriver:

      Ja men visst gör de! Våra grannar har en jätte fin ”häck” längst med deras staket så vi tänkte göra en copy på den, men då kanske man behöver mer än en planta i bredd! jag trodde de spred sig ganska mycket men får kanske tänka om…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.