Ikea hack – in the making

Jag vet inte hur länge jag har haft i åtanke att göra ett ”Ikea-hack” och nu har jag slutligen kommit fram till att det får bli av! Vi har velat fram och tillbaks kring vad vi ska ha för skåp i matrummet bakom middagsbordet (just nu ser det så tomt ut där inne) och eftersom vi inte har planer på att lägga en förmögenhet på den möbeln kommer det passa ypperligt att göra om ett Ikea-skåp till att se lite trevligare ut. Just denna versionen som figurerar en hel del på Instagram och Pinterest har jag verkligen fastnat för, jag har till och med ringt runt för att se vad det skulle kosta att dels lämna in luckorna till en finsnickare som kan fräsa spåren likt de på bilden och dels vad det skulle kosta att lämna in hela skåpet på lackning men i slutändan blev det för dyrt och då hade vi lika gärna kunnat köpa ett designerskåp för pengarna. Jag tänkte istället nöja mig med att måla om skåpen för hand och sedan eventuellt montera dem direkt på väggen vilket framförallt kommer underlätta när man dammsugar, dock tycker jag att benen på bilden är väldigt fina till just detta ”hacket” så vi får se om jag ångrar mig och helt enkelt monterar ett par liknande. Det ska hur som helst bli väldigt skönt att komma iordning lite i det rummet…

Bild: Pinterest

2 reaktioner på “Ikea hack – in the making”

  • Sofia skriver:

    Kan annars tipsa om hemsidan https://www.prettypegs.com/sv/. De gör fina fronter, ben och accessoarer till IKEA-möbler 🙂

    • Thessan skriver:

      Jag känner till dem men dels blir ju möbeln ganska mycket dyrare om man beställer nya fronter och då hade man lika gärna kunnat köpa en designermöbel och dels fastnade jag inte för någon av fronterna. Gillar dock benen som är på denna möbeln och som kommer från den hemsidan… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.