Kreolskans gryta

Jag var lite skeptisk till en början eftersom jag (som jag så många gånger tidigare nämnt) inte är särskilt förtjust i fläskkött men den här grytan gillade jag skarpt och den passade verkligen in så här på höstkanten. Jag fullkomligt älskar mat med lite sting i och chilikorven sätter onekligen sin prägel på grytan, mums!

DSC_0002Recept:

900 gr fläskfilé  (2 förpackningar)

2-4 kabanosser, 150gr (vi använde ölkorv smaksatt med chili)

2 röda paprikor

1 burk syltlök (ca 1dl avrunnen)

1 burk ättiksgurka (ca 1dl avrunnen)

1-2 dl svarta oliver, gärna urkärnade

1msk smör

2 krm svartpeppar

1 1/2 tsk salt

1 tsk mejram

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk vetemjöl

Servera med råris

5 dl vispgrädde (vi använde matlagningsgrädde)

1. Putsa fläskfilén och skär dem i tjocka skivor. Skär korven i bitar

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.

4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.

5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.

6. Koka grytan 5 min. Smaka av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.