Akademikliniken – den bästa!

I fredags gjorde jag mitt andra besök på Akademikliniken, jag var så otroligt nöjd med tandblekningen jag gjorde innan jag for iväg till Costa Rica så nu har jag även valt att signa upp för en ansiktskur med AHA-syra som jag snart ska påbörja men först valde jag att ta en avslappnande behandling med inkluderande portömning och peeling. Jag har en väldigt torr och känslig hy som ofta drabbas av sådana där små vita prickar vid namn milier och denna gången var inget undantag, det är alltid en sådan befrielse när man blir kvitt de där små ”blemmorna” och jag önskar av hela mitt hjärta att jag slipper få dem tillbaks.

IMG_0889Madeleine som är min hudterapeut på Akademikliniken gav mig grundlig information om den kommande AK-peelen (AHA-peel) som avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter i porerna, jag fullkomligt avskyr de där små svarta prickarna framförallt i T-zonen som envisas med sin närvaro och jag hoppas på att eliminera dem för gott. Jag har dessutom fått med mig massor med prover på Akademiklinikens egna produkter som innehåller aktiva ämnen för motverkande av bland annat orenheter som lyckats tränga ner i porerna, mer om detta i ett senare inlägg när jag har hunnit att utvärdera produkterna.

IMG_0895Det som händer när man gör en AK-peel är att huden stimuleras till nybildning vilket resulterar i smidigare hud med ökad lyster. Behandlingen är bra för bland annat solskadad hud, hyperpigmenteringar, överkänslighet, acne och acnetendens. Summa summarum riktar den sig utan tvekan mot min hy som lider av både solskador och hyperpigmentering, som är ett resultat av för mycket solning vilket jag ångrar idag!

Jag ser verkligen fram emot min lilla ansiktskur som tar fart redan den 10e februari.

IMG_0893

IMG_0899

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.